Gözaltına Alınan Çocuk Şehid Oldu

Gözaltına Alınan Çocuk Şehid Oldu

Sınırı geçmeye çalışan üç Filistinliyi gözaltına aldığını öne süren İşgal Güçleri Yaralı Filistinli Çocuğun Şehit Olduğunu Açıkladı


İşgal güçleri daha önce Gazze Şeridi’nin doğusunda sınırı geçmeye çalışırken yaralanan Rafah kenti sakini bir çocuğun şehit olduğunu dün akşam (14 Nisan Pazar)  resmi olarak açıkladı.

Yerel kaynakların ifade ettiğine göre, İsrail irtibat görevlisi Filistin irtibat görevlisine 3 Nisan’da sınırı geçmeye çalışırken yaralanan Rafah kenti sakinlerinden 16 yaşındaki İshak Abdulmuti Suveylim İştivi’nin şehit olduğunu bildirdi.

İşgal rejimi medyası, işgal güçlerinin Filistinli üç kişiyi Rafah’ın doğusunda sınırı geçmeye çalışırlarken ateş açarak gözaltına aldığını, üç kişiden birinin hayatını kaybettiğini yazmış fakat işgal rejimi tarafından resmi açıklama yapılmamıştı.

İşgal güçleri daha sonra gözaltına aldığı iki kişiyi serbest bırakmış ve gözaltına alınanların çocuk oldukları anlaşılmış, üçüncü çocuğun akıbeti dün akşama kadar meçhul kalmıştı.

İşgal güçleri sık sık sınır hattını geçtikleri için Filistinli gençleri gözaltına aldığını açıklarken, Gazze Şeridi’nin doğusunda sınır ihlali yapıp ateş açıyor.

İştivi’yle birlikte 30 Mart 2018’de başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde şehit olan ve naaşları işgal güçlerinin elinde bulunan Filistinli sayısının 12’ye yükseldiği kaydedildi.

 

fiem