'Görüşmelerde Bir Kriz Yok Ama Sonuca da Varılmış Değil'

'Görüşmelerde Bir Kriz Yok Ama Sonuca da Varılmış Değil'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu, koalisyon görüşmeleriyle ilgili "Bir kriz ortaya çıkmış değil ama sonuca da varılmış değil. Sonuca varılması için çalışmalar var" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, partilerinin geniş tabanlı, uzun süreli, bütün sorunları çözecek, 4 yıllık, ekonomi, hukuk, anayasa alanında ciddi reformlar yapacak bir hükümet kurma düşüncesinde olduğunu bildirdi. 

Bekaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında dün gerçekleşen koalisyon görüşmesinin sorulması üzerine Bekaroğlu, "Değerlendirmelere devam, müzakereler perşembe günü kalan yerden devam edecek. Baştan beri öngörülen süreç devam ediyor, bir anormallik yok" diye konuştu. 

Bekaroğlu, dünkü görüşmede, AK Parti ve CHP heyetlerinin 35 saat görüşerek olgunlaştırdığı konuların genel başkanlarca değerlendirildiğini belirtti. 

Perşembe günkü görüşmede, bir hükümet kurulup kurulmayacağının belli olacağına işaret eden Bekaroğlu, "Türkiye zor zamanlardan geçiyor, bugün de bir şehit var, altı şehit cenazesi kaldırıyoruz, çatışmalar devam ediyor. Böyle bir ortamda partisel çıkarlar, şu konu nasıl, bu konu nasıl tartışmak yerine Türkiye'nin temel sorunlarını çözebilecek bir büyük koalisyonu çıkarmak gerekiyor. CHP'de bunun gayreti içerisinde" ifadelerini kullandı. 

"Türkiye için büyük kazanım"

"Koalisyon konusunda olumlu sinyaller var mı" sorusuna Bekaroğlu, "Süreçte bir problem yok. Baştan beri başlayan görüşmelerde bir kriz ortaya çıkmış değil ama sonuca da varılmış değil. Sonuca varılması için çalışmalar var" yanıtını verdi.

"Koalisyon görüşmelerinde, liderlerin verdiği görüntünün" sorulduğu, Bekaroğlu, şunları kaydetti: 

" CHP ile Adalet ve Kalkınma Partisinin genel başkanlarının, bir araya gelip Türkiye'nin temel konularını medeni bir şekilde konuşmaları ve buradan birkoalisyon programı çıkarmaya çalışmaları, Türkiye için büyük bir kazanım, iyi bir şey. Böylesine bir kutuplaşmanın olduğu ortamda o görüntü ilaç gibi gelmiştir. Herkesin ne olacak belirsizliği yaşadığı çatışmalar, şehit cenazeleri, böyle bir havada iki ana akım partinin genel başkanlarının bir araya gelerek, 'Türkiye'nin sorunlarını nasıl çözeriz' diye konuşmaları büyük bir kazanımdır, iyi bir şeydir."

Türkiye'de yeni bir hükümetin kurulması gerektiğine inandıklarını dile getiren Bekaroğlu, "CHP geniş tabanlı, uzun süreli, bütün sorunları çözecek, 4 yıllık, ekonomi, hukuk, anayasa alanında ciddi reformlar yapacak bir hükümet kurma düşüncesinde" dedi. 

"İmam hatipler gündeme gelmedi"

"CHP'nin imam hatiplerin kapatılmasını istediği"ne dair iddiaların sorulduğu Bekaroğlu, bu haberlerin spekülasyon olduğunu dile getirdi. 

İmam hatipler ve din eğitimiyle ilgili hiçbir konunun gündeme gelmediğini belirten Bekaroğlu, bu spekülasyonları yapanların, bu koalisyonun kurulmasını istemediğini ileri sürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "CHP'nin, imam hatipleri kapatmak gibi bir düşüncesinin olmadığını" defalarca söylediğini aktaran Bekaroğlu, "Din eğitimiyle ilgili bir problem yok, CHP'nin böyle bir kompleksi yok" dedi.