Görüşmeler Tıkandı

Görüşmeler Tıkandı

Ömer çelik Vize serbestisi ve geri kabulde tıkanma var'' dedi

   '

Çelik, ''Vize serbestisinin eş zamanlı olarak hayata geçmesini de diğerleri ile tek dosya olarak ele almak gerek. Vize serbestisi ve geri kabulde tıkanma var'' dedi.

AB Bakanı Ömer Çelik resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Slovakya'da önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Çelik'in açıklamalarından satır başları;

Haziran sonunda yeni fasıl açılacak. Slovakya dönem başkanlığı başlayacak. Yeni dönemden önce ziyaret etmek istedim. Olgunlaştırmak için Slovakya'da bulunuyorum. Akşam çalışma yemeğinde bir araya geleceğiz. Türkiye-AB arasındaki mevcut krizleri değerlendireceğiz.

"VİZE SERBESTİSİ VE GERİ KABULDE TIKANMA VAR"

Göçle birlikte ortaya çıkan ortak mekanizmaları konuşacağız. Benim beklentim birebir anlaşması ile birlikte çok önemli adımlar attık ancak burada kaldı. Vize serbestisinin eş zamanlı olarak hayata geçmesini de diğerleri ile tek dosya olarak ele almak gerek. Vize serbestisi ve geri kabulde tıkanma var. Türkiye tarafından tamamına yakını yere getirilmiştir. Tarihin en büyük krizlerinden bir tanesini ortak akılla beraberce yönetiyoruz. Geçmişte büyük krizler hem Avrupa'nın yerel politiğinde hem de siyasi haritasında kötü sonuçlar meydana getirdi.

Türkiye tehdit mi ediyor diye cümleye başlayanlar Türkiye'ye yönelik atması gereken adımları atmaktan kaçanlar. Daha büyük göç dalgaları olabilir. Büyük resme bakmak gerekir. Türkiye ve Avrupa tek bir bütünü teşkil etmektedir.

ERDOĞAN'DAN PUTİN'E MEKTUP

Daha önce ilişkilerde kriz noktasını oluşturan Rus uçağının düşürülmesinde teknik açıklama da yapıldı. Angajman kuralları çerçevesinde gerçekleştirildi bu eylem. Bu Rusya'ya dönük hasmane bir davranış değil. Rusya, AB, Türkiye denklemi tarih boyunca iç içe olmuş. Bu olayın araştırılmasına hazır olduğumuzu ifade ettik. Cumhurbaşkanımızın bu yaklaşımı da bu çizginin bir devamıdır. Halklar arasında yakın bağlar var.

CEM ÖZDEMİR'İN AÇIKLAMALARI

AB adına konuşma yetkisi olmayan bir şahıs. Zaten Türkiye ile ilgili değerlendirmesi doğru olmamış. Bunlar dar bakış açısı ile yapılan değerlendirmeler. Türkiye'nin bütün reformlarının imzasında Cumhurbaşkanımızın liderliği vardır. Son derece vizyonsuz ifadeler bunlar. Bu ifadeleri kimler kullanıyor diye bakarsak Avrupa'da bunu genelde Avrupa'da aşırı sağ kesimler, İslamofobik kesimler üretiyorlar. Bunların bütün bu kapaklarını kaldırdığımızda Eurofobik kesimler vardır altında. Türkiye karşıtlığı artık islamafobinin örtüsü haline geldi.Bunun merkezine de sayın Cumhurbaşkanımızı oturtuyorlar.

AB BÜYÜKELÇİSİNİN İSTİFASI

Bir diplomat ülkenin değerlerine saygı göstermeli. Türkiye'de görev yapmasının bir işlevi kalmamıştı.

ABD'DEKİ ORLANDO SALDIRISI

Obama'nın konuşması oldu arkasından Trump radikal islami terör ifadesini kullanmadığı için Obama istifa etmeli dedi ve işi siyasete çekti. İslamafobiyi üretenlere bakın Avrupa'da çok dindar siyasetçiler değil. Orada nefret söylemine dönüştürme var. AB'de aşırı sağ ve ırkçılığa prim verildiği zaman ana akım siyasiler kaybediyorlar. Uluslararası düzen düşmanlığı ve evrensel değer düşmanlığı vardır bunların arkasında. Radikal terör argümanını kullanan örgütlerle Avrupa'daki aşırı sağ unsurlarının hedeflediği değerler aynı