Görmez Mescid-i Aksa'da Hutbe Verdi

Görmez Mescid-i Aksa'da Hutbe Verdi

Başkan Görmez, Mescidi Aksa'da binlerce Müslümana hutbe verdi...

Diyanet İşleri Başkanı Prof.  Dr. Mehmet Görmez Mescidi Aksa'da binlerce müslümana cuma hutbesi verdi. Müslümanların Miraç kandilini Mescidi Aksanın minberinden tebrik eden Görmez cuma namazını kıldırdı.

Diyanet Isleri Başkanı Görmez el Aksa'da hutbe vererek Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

"Aksa, her Müslümanın kalbinde yaradır"

Aksa'nın avlusunda Cuma namazından önce konuşan Görmez, ilk defa Kudüs'e gelme imkanı bulduğunu ifade ederek, "Tevhidin en büyük merkezi olan bu mekanın yad ellerde esir olması her Müslümanın kalbinde bir yaradır. O yaradan dolayı bugüne kadar gelme imkanımız olmadı" diye konuştu.

Filistinlilerden gelen ısrarlı davetler üzerine bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirten Görmez, "Türkiye'den gelen binlerce kardeşimizle burada olmaktan çok büyük bahtiyarlık duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Kudüs'e hüzün yılında geldiğini hatırlatan Görmez, şunları söyledi:

"Çünkü Efendimiz amcasını kaybetmişti. Eşi Hz. Hatice validemizi kaybetmişti, Taif'te taşlanmıştı. Ben bu hüzünlerin bütün Müslüman coğrafyasında tamamen ortadan kalkmasını yüce Rabbimden diliyorum. Buralarda gerçekten duygulanmamak mümkün değil."

"Gönüller özgürleşmeden Aksa özgürleşmez"

Pro.Dr. Görmez, her Müminin kalbinde Mescid-i Aksa'nın özel bir yeri olduğunu ifade ederek, "Biz Türkiyeli müslümanlar İstanbul'da namaz kıldığımız zaman iki kıbleyi de birleştiriyoruz. Onun için Mescid-i Aksa'nın bizim kalbimizde çok daha farklı bir yeri vardır" dedi.

 

Kaynak : Haber7