Google'dan Charlie Hebdo'ya bağış

Google'dan Charlie Hebdo'ya bağış

Google’nin Hz. Muhammed’e hakaret içerikli karikatür yayınlayan Charlie Hebdo dergisine 300 bin dolar bağış yaptığı ortaya çıktı. Derginin yeni çıkacak sayısında ise Hz. Muhammed’in (sav) tasvirinin bulunduğu karikatürünün yer alacağı öğrenildi.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre; Google, Hz. Muhammed’e hakaret içerikli karikatür yayınlayan dergiye 300 bin dolar bağışta bulundu.

The Guardian’da detayları paylaşılan bağışın, Fransa merkezli Dijital Basın Fonu aracılığıyla Charlie Hebdo'ya aktarılacağı belirtiliyor.

Google'nin yanı sıra birçok medya kuruluşu da Charlie Hebdo'ya yardım için sıraya girdi. Le Monde, France Televisions ve Radio France de bağış yapacağı belirtilenler arasında yer aldı.

Mashable'ın verdiği bilgiye göre ise Fransız hükümeti Charlie Hebdo'ya 1.2 milyon dolar, Bir İngiliz  Medya Grubu ise 150 bin dolar yardım yapacaklarını açıkladı.

Bağışların, en son sayısının bir milyon adet basılması planlanan Charlie Hebdo'nun işletim maliyetini önemli ölçüde azaltmak ve yükünü hafifletmek için yapıldığı belirtiliyor.

Öte yandan, Charlie Hebdo’nun çıkartacağı son sayısında da Hz. Muhammed (sav)’in tasvirinin yer aldığı karikatürünün bulunacağı açıklandı.

ilkha