Google Allo   Yeni Casus Uygulamanız !

Google Allo Yeni Casus Uygulamanız !

ABD'li bilgisayar uzmanı Edward Snowden, WhatsApp'a rakip olarak kurulan 'Google Allo' adlı uygulama ile ilgili uyarıda bulundu.

Eskiden çalışanı olduğu ABD Ulusal Güvenlik Dairesi’nin (NSA) gizli belgelerini ifşa eden Edward Snowden, WhatsApp'a rakip olarak kurulan Google Allo' adlı uygulamananın kesinlikle kullanılmaması gerektiğini söyledi.
Independent'in haberine göre, Snowden Google'nın yeni uygulamayla yapılan tüm görüşmeleri izleyebildiğine vurgu yaptı. Daha önceki programlara göre, Google Allo uygulamasının verileri çok iyi analiz edebildiğine dikkat çeken Snowden, insanlar arasında yapılan görüşmelerin sınırsız bir şekilde kaydedildiğini de söyledi.
Yüzlerce bilişim uzmanı, dünyaca ünlü arama motoru 'Google'nin bir istihbarat casusu gibi çalıştığına vurgu yapıyor. İnternette yapılan her işlemin kaydedildiğine dikkat çeken uzmanlar, kullanıcıların bilgilerinin toplandığını, daha sonra tasnif edildiğine ve son olarak da veri analizi yaptığının altını çiziyor.
EDWARD SNOWDEN KİMDİR?
NSA'nın, ABD ile diğer ülkelerde milyonlarca kişinin telefon konuşmalarını kaydederek istihbarat topladığını ortaya koyan belgeleri sızdırarak gündeme gelen Snowden, 23 Haziran 2013'te Rus havayolu şirketi Aeroflot'a ait uçakla Hong Kong'dan ayrılarak Şeremetyevo'ya gelmiş ve Rusya gümrük kapısından geçmeyerek havaalanının transit yolcu bölümünde kalmıştı. Snowden, havaalanından çıkışını ve diğer ülkelere gidebilmesini sağlamak için avukatı Kuçerena vasıtasıyla Rusya'dan geçici sığınma talebinde bulunmuştu. Talebi değerlendiren Rusya Federal Göçmen Bürosu, 1 Ağustos'ta kendisine bir yıllık geçici sığınma hakkı vermişti.
Daha önce 21 ülkeye iltica başvurusunda bulunan Snowden, Rusya tarafından kabul edilmişti.