Gönüllülerden Enbar'da  IŞİD'le Savaşmak İçin Amerika Şartı

Gönüllülerden Enbar'da IŞİD'le Savaşmak İçin Amerika Şartı

Halk Güçleri, el-Enbar'ın IŞİD işgalinden kurtarılması için başlatılan operasyonlara katılmaya hazır olduklarını fakat bir şartları olduğunu bildirdi...

Halk Güçleri, el-Enbar'ın IŞİD işgalinden kurtarılması için başlatılan operasyonlara katılmaya hazır olduklarını fakat bir şartları olduğunu bildirdi.

Sumeriye televizyonunun haberine göre Ehl el-Hak Hareketi Genel Sekreteri Kays el-Hazali, Irak hükümetinin talep etmesi halinde el-Enbar'ın terör örgütü IŞİD işgalinden kurtarılması için başlatılan operasyonlara katılmaya hazır olduklarını fakat bir şartları olduğunu açıkladı.

Kays el-Hazali, "Irak hükümeti gerçekten istemedikçe el-Enbar'da IŞİD'le savaşa katılmayız. İhtiyaç olması halinde biz bu operasyona katılmaya hazırız. Amerikan koalisyon güçleri operasyona katılmaz ve Irak hükümeti de talep ederse el-Enbar operasyonlarına katılırız" dedi.

"Irak ordusu şu an ilerliyor, umarız el-Enbar halk güçleri, Irak ordusu ve polisi bu kenti de kurtarır" diyen Şeyh Hazali, Gönüllü Halk Güçlernin desteği ile kurtarılan Selahaddin ilindeki operasyonla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Bazıları Gönüllü Halk Güçleri'nin Selahaddin ilindeki zaferini gölgelemeye çalışıyor. Halbuki bu zafer Selahaddin ili halkı ile Irak'ın güney illerinin ulusal vahdetinin bir göstergesiydi. Selahaddin ilinde kazanılan zafer, Amerikalıları sıkıntıya soktu; çünkü onlar Irak'ın işgal edilmiş bölgelerinin ancak birkaç yılda kurtarılabileceğini iddia ediyorlardı."