Gölge Birliğinin Görüntüleri Yayınlandı

Gölge Birliğinin Görüntüleri Yayınlandı

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ellerindeki esirleri korumaktan sorumlu "gölge birliği" ile ilgili bazı görüntüler yayımladı.

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ellerindeki esirleri korumaktan sorumlu "gölge birliği" ile ilgili bazı görüntüler yayımladı. Görüntülerde Kassam Tugayları'nın esir tuttuğu Siyonist asker Gilad Şalit'e de yer verildi. 

Kassam Tugayları tarafından dün akşam yayımlanan videoda Gilad Şalit'in görüntülerine yer verilmesi, Şalit'in tutulduğu yeri bir türlü tespit edemeyen işgal kuvvetlerine de ağır darbe niteliğinde.

İzzeddin el-Kassam Tugaylarından yapılan açıklamada bu birliğin 10 yıl önce komutan Muhammed ed-Dayf tarafından kurulduğuna yer verildi ve Kassam'ın en önemli ve seçkin birliklerinden birisi olduğu belirtildi. 

Özel olarak seçilen askerlerden oluşan "Gölge Birliği"nin en önemli görevinin esir alınan işgal askerlerini korumak ve işgal kuvvetlerinin onlara ulaşmasını engellemek olduğu belirtilirken, yayımlanan videoda siyonist asker Gilad Şalit'in mangal yaptığı, Kassam askerleriyle beraber yemek yediği ve televizyon izlediği görüldü. 

Gilad Şalit Kassam Tugayları'nın elinde 5 yıl esir kaldıktan sonra, 2011 yılında işgal güçleri ve Hamas arasında yapılan tutuklu takasında serbest bırakılmıştı. Şalit'in serbest bırakılmasının ardından verdiği bir röportaj, İsrail basınında yoğun tepki görmüştü.