Golani Tugayı'ndan Askerler Anlatıyor: Onları Göremiyoruz

Golani Tugayı'ndan Askerler Anlatıyor: Onları Göremiyoruz

Golani Tugayı’ndaki İşgal Askerleri: “Şucaiyye’de Cehennemin Ateşini Gördük”...

Siyonist işgal rejimindeki yüksek tirajlı gazetelerden Maariv gazetesinin muhabiri, işgal rejiminin 7 Temmuz’da Gazze’ye karşı başlattığı savaşta büyük kayıplar veren işgal ordusunun en seçkin birliği olan Golani Tugayı’ndaki işgal askerleriyle röportaj yaptı.

İşgal askerlerinin röportajda Gazze sınırında karşılaştıkları manzara hakkında “Şucaiyye’de gerçek manada cehennem ateşini gördük” demeleri dikkat çekti.

Askerlerden biri “Gazze’deki savaşçılar bizi Şucaiyye’de bekliyordu. Oraya gelir gelmez de üzerimize mermi yağdırdılar. Çatışmalar uzun sürdü. Bu çatışmada en seçkin askerlerimizden 1 subay ile 16 askerimizi kaybettik” derken, çatışmayı yaşayan bir subay ise, kendilerine verilen plana göre gece ilerlediklerini, ancak aniden direnişçilerin yoğun ateş ve RPG mermilerine hedef olduklarını ifade etti.

Siyonist subay, Filistinli savaşçıların tünellerin bir gözünden çıkıp diğerinden kayboldukları için onları bire bir görme fırsatını yakalayamadıklarını söyledi.

Bir diğer asker de şunları anlatıyor: “Ben ve birkaç arkadaşım Şucaiyye’de direnişçilerin olmadığına kanaat getirdiğimiz bir eve girdik. Ancak aniden her taraftan gelmeye başladılar. Üzerimize mermi yağdırdılar. Çıkan çatışmada kaçabilen kaçtı, kaçamayanlar ise öldü. Özetle biz Şucaiyye’de gerçek manada cehennem ateşinden kurtulduk.”

Filistinhaber.com