Gökçek'e Göre Darbecilerin Başbakan Adayı

Gökçek'e Göre Darbecilerin Başbakan Adayı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hain darbecilerin Başbakan adayını açıkladı.

Bir televizyon programına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gökçek, o gece Belediye'den yarım saat erken ayrılması sayesinde darbecilerden kurtulduğunu belirterek, darbe girişimi olduğunu anladıktan sonra bir gecekonduya gidip, buradan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakan, milletvekili ve bürokratlarla görüşmeler yaptığını açıkladı.

'BAŞBAKAN ADAYLARI AKŞENER'

FETÖ’cülerin darbe girişimlerinde başarılı olmaları durumunda Başbakan adaylarının Meral Akşener olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, şöyle devam etti: "Bunu inkar etmeye gerek yok. Sloganlarına bakın Meral Akşener’in, bir de bunların bildirideki sloganlarına bakın. Meral Akşener’in propaganda süresince her tarafta dikkat edin, destekleyenler FETÖ'cülerdi. ‘15’inde çok güzel şeyler olacak ve 15’inden sonra siz görün’ diyordu. Sen nereden biliyorsun 15’ini? ‘Başbakan olacağım, başbakan olacağım’ deyip duruyordun. Bazı şeyler geçmişte anlaşılamıyor ama olaylar ortaya çıktıktan sonra anlaşılıyor. Her iki tarafın da sloganları aynı, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’, olacak iş değil. 'Sen bu sloganı kullanacaksın ve alıp başını gideceksin' dediler. Devam olarak o da bunu söylüyordu dikkat edin.”

Gökçek, kalkışmanın en yoğun yaşandığı ve büyük zararlar verdiği Başkent Ankara’da uçak ve helikopter saldırılarına ilişkin bir füze kalkanı sistemi kurulup kurulmadığı ile ilgili de “Bildiğim kadarıyla yapılıyor ve yapılması da lazım. Özellikle belli yerlere konulduğu zaman sadece Meclis ve Köşk korunmuş olmaz, Ankara da korunur” ifadesini kullandı.