Gizlilik Kararına Uyduk

Gizlilik Kararına Uyduk

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 4 eski bakanla ilgili fezleke tartışmalarına ilişkin, 'Kimsenin suçunu örtbas etme niyetim yok. Hazırlık soruşturmasında gizlilik esastır, bu evrensel hukuktur' dedi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, düzenlediği basın toplantısıyla, 4 eski bakanla ilgili fezleke görüşmelerinde yaşanan tartışmalara cevap verdi.

Çiçek, Meclis soruşturmalarının siyasi değil adli bir faaliyet olduğunu söyledi.

Meclis soruşturmasının yasamanın yargı faaliyeti olduğunu hatırlatan Çiçek, 'TBMM'nin önüne bu yolla ilk defa bir konu geliyor. Savcılıktan Meclis'e ilk kez böyle yazı geldi' dedi.

EVRENSEL KURAL

Yazının özünün 4 eski bakan hakkındaki bilgilendirme olduğunu belirten Çiçek, 'Kuralı koyan da kurala uymuyor, böyle bir tablo çıkıyor karşımıza. Bu kanundan doğan bir gizliliktir. Savcılıktan ortadan kaldırılamaz. Kimsenin hukuksuzluğunu, haksızlığını, kimsenin iddia edilen bir suçu varsa, örtbas etmek gibi bir görevim yok. Hazırlık soruşturmasında gizlilik esastır. Bu evrensel hukuk kuralıdır. Hukuku uygulamak zorundayım' diye konuştu.

HER ŞEY AÇIĞA ÇIKMALI

Dosyalara kilit vuruldu eleştirisine de katılmadığını dile getiren Çiçek, şunları söyledi:

'Ben hiçbir şeye kilit vurmak niyetinde değilim. Her şeyin açığa çıkmasından yanayım. Ama her şey açığa çıkarken hukuku çiğneyerek, hukuku dışlayarak değil, hukukun içinde kalarak bu işleri çözelim.'