GİDA'dan Londra'da ilk Gösteri

GİDA'dan Londra'da ilk Gösteri

İslam ve göçmen karşıtı "Avrupa'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) hareketinin İngiltere kolu, başkent Londra'da Başbakanlık binası önünde protesto gösterisi düzenledi.

İslam ve göçmen karşıtı  "Avrupa'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) hareketinin İngiltere kolu, başkent Londra'da Başbakanlık binası önünde protesto gösterisi düzenledi. 

Hareketin Londra'da düzenlediği ilk gösteriye yaklaşık 100 PEGIDA destekçisi katıldı ve İngiltere ile Birleşik Krallık bayrakları taşıdı. 

"Londra Faşizm Karşıtları (AFN)" ve Londra merkezli "Faşizme Karşı Birleş (UAF)" isimli grupların 400'den fazla üyesi ise, PEGIDA protestosuna tepki olarak karşı gösteri yaptı. Gruplar karşı gösteride, "PEGIDA geri git", "PEGIDA defedilmeli", "Nazileri kim koruyor? Nazileri polis koruyor" gibi sloganlar atarken, üzerinde "Irkçılığa hayır", "İngiltere'de PEGIDA gösterisine bir daha asla" ve "PEGIDA'nın İngiltere'de kök salmasına izin verme" yazılı pankartlar taşıdı.

PEGIDA destekçilerinin gösteri yaptığı alana yaklaşmak isteyen faşizm karşıtları polisin engeliyle karşılaştı. Yoğun güvenlik önlemleri alan polis, PEGIDA destekçileri ve karşıtları arasında etten duvar oluştururken, PEGIDA gösterisinin gerçekleştiği bölüme yaklaşmak isteyen faşizm karşıtları ile polis arasında kimi zaman arbede yaşandı.

PEGIDA İngiltere'den protesto gösterisine ilişkin yapılan açıklamada, "Gelip, bizim barışcıl gösterimize katılın. Aşırıcıların ellerinde hayatlarını kaybedenleri anmak için bir araya geleceğiz. Erkekler, kadınlar ve çocuklar davetlidir. Barışçıl bir şekilde dünyaya İngiltere'nin asla İslamiyet tarafından domine edilemeyeceğini gösterin" denilmişti. 

PEGIDA'nın İngiltere kolunun kaç üyesi olduğu bilinmiyor ancak grubun sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasını yaklaşık 20 bin kişi takip ediyor.