Gezi medyası bu ağaç katliamına sessiz

Gezi medyası bu ağaç katliamına sessiz

CHP'li belediyenin Yalova'da gerçekleştirdiği ağaç katliamı ne CHP'yi ne de Doğan Medyası'nın ilgisini çekti. Doğan Medyası'nın haber ajansı bile haberi abonelerine geçmedi

Gezi ve Validebağ'da ağaçlar kesilecek diyerek ortalığı ayağa kaldıran Doğan Grubu gazetelerinin internet siteleri, CHP'li Yalova belediyesinin bu sabah 180 ağacı kesmesini görmezden geldi. DHA da ağaç katliamını abonelerine geçmedi.

Yalova'nın Tonami Meydanı'nda yapılacak olan köprülü üst kavşak nedeniyle bölgede bulunan 180 ağaç çevrecilerin tüm tepkilerine rağmen sabah erken saatlerinde Yalova Belediyesi ekipleri tarafından kesildi. Gezi Parkı'nda sökülen ağaçlar için günlerce yayın yapan Hürriyet ve Radikal'in Yalova'daki katliama sessiz kalması dikkat çekti. Gezi olayları sırasında 24 saat canlı yayın yapan Doğan Haber Ajansı ise bugün, Yalova haberini abonelerine servis etmedi.



Gezi Parkı eylemcileriyle beraber sokağa dökülen CHP'li vekillerden ise kesilen ağaçlar için henüz bir açıklama gelmedi.

Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman, Tonami Meydanı’nda yapılacak köprülü kavşak için ağaçların kesilecek olmasına tepki gösterilmesi ile ilgili olarak, "Türkiye’de 30 santimetre çapında bir ağacı sökecek ne ekipman ne teknoloji var. Dolayısıyla onları söküp alma şansımız yok, kesilecek” demişti.

Gezi Parkı'nda CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve Yalovalı CHP Milletvekili Muharrem İnce eylemcilerle birlikte sokağa inmişlerdi.