"Gerçek Düşman, Siyonist Rejimdir" !

"Gerçek Düşman, Siyonist Rejimdir" !

İntifada Konferansı’nın katılımcıları arasında Bahreyn, Yemen ve Afganistan’dan gelen liderler de vardı. Liderlerin yaptığı konuşmalarda Filistin’in İslam ümmetinin merkezi davası olduğu, İsrail’in de birincil düşman olduğu vurgulandı.

İntifada Konferansı’nın katılımcıları arasında Bahreyn, Yemen ve Afganistan’dan gelen liderler de vardı. Liderlerin yaptığı konuşmalarda Filistin’in İslam ümmetinin merkezi davası olduğu, İsrail’in de birincil düşman olduğu vurgulandı.
 
“BAHREYN YARALI AMA FİLİSTİN’İN YARASI DAHA BÜYÜK”
 
Bahreyn’deki Vifak Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Hüseyin Dihi, Bahreyn halkının yaşadığı acılara rağmen Filistin ve halkından yana tavır sergilediğini, kendileri açısından Filistin davasının gerçek bir pusula olduğunu söyledi.
 
Şeyh Dihi “Bahreyn halkını temsil etmeyen Bahreyn yönetimi, Siyonist rejimle gizli ve aleni bir şekilde görüşmelerini sürdürmektedir. Bahreyn halkı ise Filistin davasına destek vermeye devam edecektir” dedi.
 
Bahreyn halkının, yönetimin aksine Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı çıktığını ifade eden Şeyh Dihi “Bahreyn halkı, birincil davamız olan Filistin davasına bağlı kalmaya devam edecektir. Yaşadığı acılara rağmen pusulası Filistin’e çevrilmiştir. Çünkü, adil ve insani bir davadır. Bahreyn halkının yarasına kıyasla Filistin’in yarası daha büyüktür” dedi.
 
 “ÜMMETİN GERÇEK DÜŞMANI SİYONİST REJİMDİR”
 
Yemen hükümetini temsilen konferansa katılan Ahmet Abdulhadi de bölgede yaşanan çatışmaların arkasında emperyalist güçlerin olduğuna dikkat çekerek “Emperyalist güçler, İsrail için ümmeti parçalamak ve iç çatışmalar çıkarmak için çalışıyor. Bununla, ümmeti hakiki güzergahından çıkartmak, gerçek düşman yerine başka düşmanlar üretmek, Filistin  davasını unutturmayı hedeflemekteler. Filistin davası, bizlerin ve ümmetin birincil davasıdır. Yemen’de her zaman “İsrail’e ölüm” diye haykırıyoruz. Çünkü Siyonist rejim, ümmetin gerçek düşmanıdır” dedi.
 
Düşmanın Müslümanlar arasında mezhebi çatışma çıkarmak için çalıştığını ifade eden Abdulhadi, bu tür girişimlere karşı İslam dünyasını duyarlı olmaya çağırdı.
 
 “KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA’YI KURTARMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
 
İslam dünyasını İsrail’e karşı Filistin’de cihada çağıran Afganistanlı lider Cemal Meflah ise “Filistin, enbiyaların beşiğidir. İslam ümmeti, Mescid-i Aksa’yı bırakmayacak, kurtarmak için çalışacağız” dedi.
 
Meflah “Kudüs, hukuki bir mesele değil, tarih, din ve İslam’la irtibatlı bir meseledir. Kudüs’ün Siyonistlerin elinde olmasının anlamı, dünyadaki bir milyar Müslüman’ın kimliğinin silinmesidir” şeklinde konuştu.
 
Dünyadaki krizlerin hepsinin arkasında Amerika’nın olduğunu savunan Meflah, “Müslümanlara karşı savaşması için İsrail’i gönderen de Amerika’dır” dedi.

kudus haber