"Gerçek bir duruş bekliyoruz"

"Gerçek bir duruş bekliyoruz"

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Heniyye, "Filistinliler, İsrail'in sebep olduğu yıkımın faturasının ödeneceği konferansı dikkatle takip ediyor" dedi.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Mısır'da Gazze'nin yeniden imarı için düzenlenen konferansı dikkatle takip ettiklerini belirtti.

Basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Heniyye, söz konusu konferansa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu konferansın diğerlerinden farklı olmasını ve uluslararası toplumdan bu kez "gerçek bir duruş" beklediklerini belirten Heniyye, "Filistinliler, İsrail'in sebep olduğu yıkımın faturasının ödeneceği konferansı dikkatle takip ediyor" ifadelerini kullandı.

İsrail'in 2008-2011 yıllarında düzenlediği saldırıların ardından yapılan konferansları hatırlatan Heniyye, o konferanslardan sonra "Gazze'ye hiçbir şey ulaşmadığını" kaydetti.

İsrail'in büyük yıkıma sebep olduğu Gazze'nin imarı için para akışının gerekliliğine dikkati çeken Heniyye, Filistin heyetinden, yaşanan yıkımı tüm gerçekliğiyle anlatıp, Gazzelilerin kahramanlıklarını ve direnişini de uygun bir dille ifade etmesini istedi.

Hamas'ın büyük bir milli sorumluluk örneği sergilediğini vurgulayan Heniyye, Gazze'nin yeniden imarı için Filistin uzlaşı hükümetinin önündeki engelleri kaldırma noktasında daha fazla çaba harcayacaklarını kaydetti. 

İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'nin yeniden imarı için bugün Mısır'da düzenlenen konferansa, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve yaklaşık 50 ülkeden temsilci katılıyor.

İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarda, 2 bin 158 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.

(AA)