Gentiloni: Teröristlerle İslam'ı karıştırmayın

Gentiloni: Teröristlerle İslam'ı karıştırmayın

İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni: "Teröristlerle İslam'ı karıştırmaktan kaçınmak lazım"

Fransa'da haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun başkent Paris'teki ofisine dün düzenlenen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından bir televizyon kanalına konuşan İtalyan Dışişleri Bakanı Gentiloni, "İslam katliamı" gibi ifadeler okuduğuna dikkati çekerek, "Teröristlerle İslam'ı karıştırmaktan kaçınmak lazım" dedi.
İtalyan bakan, ayrıca IŞİD tehdidiyle mücadelenin önemine değinerek, IŞİD'in Irak ile Suriye'de "bir terör devletine dönüştüğünü" ve müdahaleden kaçınma yaklaşımının sorunları çözmeye yardımcı olmadığını ifade etti.
Öte yandan, Paris'teki silahlı saldırı İtalya'da terör eylemleri endişelerini arttırırken, İçişleri Bakanı Angelino Alfano ülkelerinde Suriye ve Irak'taki savaşa katılmış 53 kişi bulunduğunu, bunların kim oldukları ve nerede olduklarına dair bilgiye sahip olduklarını söyledi.
Alfano, bu 53 savaşçının hepsinin İtalyan olmadığını, bazılarının İtalya'dan gittiğini, bazıların İtalya'dan transit geçiş yaptığını aktardı. Alfano, yabancı savaşçılara yönelik yasayı da hazırladıklarını bunu en kısa zamanda parlamento gündemine taşıyacaklarını bildirdi.
Paris'teki saldırının ardından İtalya'nın başkenti Roma'da güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılmıştı.
Bu arada, İtalya'daki basın kuruluşları, bu akşam Roma'daki Fransa Büyükelçiliği önünde Charlie Hebdo saldırısının kurbanları için meşaleli anma etkinliği yapacak.