Genelkurmay'dan Vatandaşlara Teşekkür

Genelkurmay'dan Vatandaşlara Teşekkür

Genelkurmay Başkanlığı 11 Nisan Cumartesi günü, Ağrı'da PKK ile askerler arasındaki çatışmada yaralanan 4 askerin tahliyesine yardım eden vatandaşlara teşekkür etti.

Genelkurmay Başkanlığı 11 Nisan Pazar günü Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Yukarıtütek köyünde askerlerle PKK arasndaki çatışmalarla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Genelkurmay askerlerin tahliyesine yardımcı olan vatandaşlara teşekkür ederken, 'birlik ve beraberlik' vurgusu yaptı:

 "Yukarıtütek köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan dört personelimizin, havadan tahliyesi esnasında bölgeye gelen vatandaşlarımızın, yaralı personelimize yardımı takdire şayan bulunmuş, vatandaşlarımızın Türk Askerine olan bağlılığının ve sevgisinin ne denli büyük olduğunu göstermiş, milletimizin birlik ve beraberliğinin güzel bir örneğini teşkil etmiştir."

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Pazar günü HDP'lilerin askerlere yardım ettiğini söylemiş, olayın fotoğraflarını  Twitter hesabından paylaşmıştı. Demirtaş, "Yaralı askerleri çarşaflarla taşımak zorunda kalıyor arkadaşlarımız, fotoğrafları var görüntüler var. Ülkeyi yönetenler lüks uçaklarla, helikopterlerle gezerken orada tek bir ambulans yoktu" açıklamasını yapmıştı. 

Demirtaş provokasyon amacıyla 15 askerin kasıtlı olarak bölgede bırakıldığını öne sürerek, hükümeti ve Genelkurmay'ı suçlamıştı. Yaralı askerlere yardım amacıyla bölgeye gidenlere helikopterden ateş açıldığını iddia etmişti. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında bu iddialara değinilmezken, bunlara Pazar gecesi Başbakan Davutoğlu yanıt vermişti. Davutoğlu şunları söylemişti: 

"Çok açık bir şekilde söylüyorum, Sayın Demirtaş yalan söylüyor ve gerçekleri saptırıyor. Tam seçim ortamına Türkiye girmişken ve herkes seçim kampanyasına hazırlanırken, maalesef son derece provokatif ama bu provokasyon tamamıyla bölücü terör örgütünün taraflarından gelmiştir. Demirtaş olayları karartmak suretiyle, bölgede uyguladıkları baskıyı örtmeye çalışıyor. 

Cumartesi sabahı Ağrının Diyadin ilçesine bağlı Yukarıtütek köyünde, güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıkmıştı.  Genelkurmay, PKK’nın bahar şenliğinde propaganda yapacağı ihbarı üzerine bölgeye sevkiyat yapıldığını ve PKK’nın askerlere ateş açtığını belirtmiş, 5 PKK'lının da öldürüldüğü bilgisini vermişti.  

Kaynak: Al Jazeera ve tsk.gov.tr