GENAR'ın Son Seçim Anketi Açıklandı!

GENAR'ın Son Seçim Anketi Açıklandı!

Geniş bir kamuoyu araştırması yapan GENAR'ın Başkanı İhsan Aktaş, yapılan son araştırmaya göre "Bu pazar seçim olsa Türkiye hangi partiye oy verecek" sorusunu yanıtladı.

Pazar seçim olsa Türkiye hangi partiye oy verecek" araştırması yapan GENAR'ın başkanı İhsan Aktaş, "Bu Pazar seçim olsa Cumhur İttifakı 2 yıl içerisinde oyunu 2 puan arttırarak yüzde 55.2 oy oranı ile ipi göğüslüyor. En beğenilen lider ise en yakın rakibine 4 kat fark atan Cumhurbaşkanı Erdoğan" ifadelerini kullandı.

Sabah'tan İsa Tatlıcan'ın haberine göre; Aktaş, araştırma sonuçlarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"AK PARTİ OYUNU İKİ PUAN ARTIRDI"

- Herkesin merak ettiği soru ile başlayalım. AK Parti'nin oy oranında 2018 yılından bu yana düşüş var mı?

Seçimlerden bu yana bu dönemde Cumhur ittifakı en yüksek seviyeye ulaştı. Son genel seçimlerde Cumhur ittifakının oy oranı yüzde 53.7 idi. Bugün yaptığımız araştırmada yüzde 55.2 sonucuna ulaştık. Bu da gösteriyor ki iki yıl içerisinde Cumhur İttifakı oy kaybetmediği gibi, oy oranını da 2 puan arttırmış görünüyor.

"CHP YEREL RÜZGARI KAYBETTİ"

- 2019 yerel seçimlerinde CHP'nin oy oranı neden günümüzde genel seçim kamuoyu araştırmalarına yansımıyor?

CHP'nin Ankara, İstanbul ve Antalya gibi büyük şehirleri alması genel siyasete de yansıyacağı bekleniyordu. Ancak seçimlerden hemen sonra yaptığımız araştırmada yereldeki bu sıçramanın genel seçimlere yeteri kadar etki etmeyeceği dikkatimizi çekmişti. Bunun sebebini şöyle açıklayabiliriz. AK Parti yerele yönetimlerde hizmet noktasında önemli aşamalar kaydetmişti. Bunun üzerine koyarak dikkat çekici bir belediyecilik hizmeti ortaya koymak çok zordu. CHP'li İstanbul ve Ankara belediyesi şu ana kadar bu zoru başaramadı. Bir de şunun altını çizmekte fayda var. CHP'nin yereldeki oy oranı her zaman genel seçimlerin üzerindedir.