"Geminin birini cemaatten aldık"

"Geminin birini cemaatten aldık"

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, yaptıkları çalışmalarla herhangi bir hükümet, devlet ya da örgütün emri altına girmediklerini belirterek, 'Ama saygı duyduğumuz istişare ettiğimiz insanlar oldu mu evet oldu.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İletişim Platformu tarafından Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen panele katıldı. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, hiçbir zaman grupçuluk yapmadıklarını belirterek, 'Cemaatçilik asla yapmadık. Cemaat olduğuna inanırız ama cemaatçiliğe inanmayız. Çünkü taassup devreye girer. Taassup adaletsizliği getirir.

Kendini kutsal sayarsın. Allah'tan sana gelmiş bir görev vardır. O görev gereği yaptığın her şey doğrudur sorgulanamaz. Onun için İslam tarihinin tek problemi budur. İnsanlar birbirlerine böyle tuzaklar kurmaz. İslam coğrafyasının her yerinde bütün yapılarla görüşebiliyoruz. Birileri bizi insansız hava uçakları ile vurmuyor ama lejyonerlerle ispiyoncularla vuruyorlar' dedi.

CEMAAT 'YANINIZDAYIZ' DEDİ

Yaptıkları çalışmalarla herhangi bir hükümet, devlet ya da örgütün emri altına girmediklerine dikkat çeken Yıldırım, 'Ama saygı duyduğumuz istişare ettiğimiz insanlar oldu mu evet oldu. Bunlardan en önemlisi de rahmetli Erbakan'dır. Fakat Mavi Marmara gitmeden önce herkesle istişare ettik. 'Bizimle istişare etmediler' diyen bir insan varsa buyursunlar. Bazılarını toplantılara davet ettik gelmediler. Bunların kaydı var. Hatta cemaat ile de istişare ettik. Cemaat bize yanımızda olduğunu söyledi. Geminin birini cemaatten birinden aldık. Hiçbir sorun yoktu' şeklinde konuştu.

BAĞIMSIZ KALMAK İSTİYORUZ

Başbakan'la dostluklarının çok eskiye dayandığını belirten Yıldırım, 'Ancak ayırım sırasında ben gönül olarak rahmetli Erbakan'ın yanında kaldım. Ama Başbakan'a yapılan bütün saldırıların da karşısında oldum. Çünkü dostluk ayrı bir şeydir. Biz kendisinden bir şey istemiyoruz. O bizden bir şey istemiyor onun için aramız iyidir. Biz asla İHH olarak kimseden bir şey istemeyiz. Çünkü bağımsız kalmak istiyoruz' diye konuştu.

Katilin adresi belli

Bülent Yıldırım,Türkiye'de işlenen Çeçen cinayetlerinin üstünün kapatıldığını savunarak, 'Sayın Başbakan bir ekip kurmalı ve bu Çeçen cinayetlerini tekrar araştırmalı' dedi. Türkiye'de faili meçhul kalmadığını ancak Çeçen cinayetlerinin hala çözülemediğine işaret eden Yıldırım, 'Herkes biliyor kimin yaptığını. Orada başka kirli şeyler çıkacak. Sırası geldiğinde onu da göreceğiz Allah'ın izniyle. Bu Çeçen cinayetleri tekrar ele alınmalı. Rahmetli Medet Ünlü'yü vuran kişi, kamerada görülüyor, kim olduğu tespit ediliyor, yeri tespit ediliyor ve hala bu kişi Kağıthane taraflarında yaşıyor ve alınmıyor. Bu nasıl iş, kim bunu koruyor, hangi anlaşmalar gereği korunuyor?' ifadelerini kullandı. Kirli bir elin olduğunu öne süren Yıldırım, 'Şimdi aynı ekip benim için gelmiş. Bu kirli el ortaya çıkıp çözülmediği sürece, daha çok kişi için gelir' değerlendirmesinde bulundu.