Gazze'ye Yeni Yardım Filosu Hazırlanıyor

Gazze'ye Yeni Yardım Filosu Hazırlanıyor

Eylül ayında Akdeniz'den hareket edecek olan 1 veya 2 geminin farklı limanlara uğradıktan sonra 1 Ekim'de Gazze'ye ulaşması bekleniyor. Gemilerdeki kadınların, dünyanın farklı yerlerinden gelen kişiler olacağı belirtildi.

Gazze'ye uygulanan ablukayı delmek için oluşturulan uluslararası sivil girişim olan Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun, sadece kadınlardan oluşacak 4. filosunun tanıtımı Madrid'de yapıldı.
"Kadınlar Gazze'ye Doğru" adlı projeye destek veren kuruluşlardan "Rumbo a Gaza"nın organize ettiği tanıtımda yapılan konuşmalarda, 4. Özgürlük Filosu'nun amacının diğerlerindeki gibi 
"İsrail'in Gazze'yi işgal ederek ve Filistin'e abluka uygulayarak işlediği insanlık suçunu tüm dünyada daha fazla görünür kırmak" olduğu vurgulandı.
İspanyol gazeteci Teresa Aranguren "Mavi Marmara trajedisinden sonra daha da cesaretlenip, Filistin'e daha fazla yardım götürmeyi hedefledik. Bu kez kadın temasını daha öne çıkardık çünkü asıl amacımız Filistin'deki kadınların direniş gücüne destek sağlamak ve onları cesaretlendirmek" şeklinde konuştu. İsrail devletinin askeri gücünü Filistin'de, haksızca ve orantısızca insanlar üzerinde kullandığını savunan Arranguren, "İsrail'in bu askeri gücünü gün geçtikçe Filistin halkı üzerinde daha da sert bir şekilde kullandığını unutmamalıyız ve unutturmamalıyız" dedi.
Eylül ayında Akdeniz'den hareket edecek olan 1 veya 2 geminin farklı limanlara uğradıktan sonra 1 Ekim'de Gazze'ye ulaşmasının öngörüldüğü bildirildi. Gemi veya gemilerdeki kadınların, uluslararası eylemlerde insan hakları savunuculuğu yapan ve dünyanın farklı yerlerinden gelen kişiler olacağı belirtildi.
"Kadınlar Gazze'ye Doğru" projesine uluslararası diğer kuruluşlardan "Women's Affairs Center" (Gazze), "CODEPINK Women for Peace" (ABD), "Forum de Politica Feminista" (İspanya), "The Coaliton of Women for Peace" (İsrail), "Women's Front" (Norveç), "Coordinadora de Solidaridad con Palestina" (Meksika) ve "Federaton des femmes du Quebec" de (Kanada) destek veriyor.