Gazze'ye Yardımlar Ulaşmadı

Gazze'ye Yardımlar Ulaşmadı

Geçtiğimiz Cuma günü Türkiye'den demir alarak Pazar günü Siyonist işgal rejiminin kontrolündeki Aşdod limanına yanaşan Lady Leyla gemisinin taşıdığı yardımların iddia edilenin aksine Gazze'ye ulaşmadığı ortaya çıktı.

Türkiye ile İsrail arasındaki "normalleşme" anlaşmasınndan sonra İsrail, Gazze'ye Türkiye tarafından gönderilecek insani yardımlara müsaade edeceğini ilan etmiş ve anlaşma şartlarına bu ibarenin kendi sorumluluğu altında yazılmasına onay vermişti. Anlaşmadan hemen sonra 11 bin ton yük ile yola koyulan Lady Leyla isimli gemi Pazar günü Aşdod limanına gelmiş ve taşıdığı yükün Gazze halkının insani ihtiyaçlarından başka bir şey içermediği anlaşılınca yük, kara yolu üzerinden tırlarla Gazze'ye doğru yola çıkmıştı. Bayram günü televizyonlarda çıkan haberlerde birkaç tırın görüntüsü verilerek yardımların Gazze'ye ulaştığı belirtilmişti.
 Fakat aradan geçen birkaç gün içinde ortaya çıkan gerçek ise herkesi şaşırttı. Siyonist işgal yönetimi ile askeri ve istihbarat işbirliği içinde olan Mahmud Abbas liderliğindeki el-Fetih yönetimi, Gazze'ye gönderilen yardımların bayramdan önce bölgeye ulaşmaması için türlü bahaneler ileri sürerek muhtemelen İsrail ile anlaşmalı olarak yardımların Gazze'ye ulaşmasını engellemiş. Yardımların 1 hafta gecikmeli olarak bugün itibariyle Gazze'ye girişine devam edileceği belirtildi.
 Gazze'deki Sosyal İşler Bakan Yardımcısı Yusuf İbrahim de Türk hükümetini, tüm yardımların aynı anda Gazze'ye girişine izin vermesi için İsrail yönetimine baskı yapmaya çağırdı.
 Filistinli uzmanlar bayramdan önce yaklaşık 400 tırlık konvoydan yalnızca 5'inin Gazze'ye girmesine izin verildiğini ve Siyonist İsrail'in, Filistin Yönetimi üzerinden Türkiye ile imzalanan anlaşmayı dolaylı olarak ihlal ettiğini ifade ediyorlar. Siyonist İsrail'e hiçbir şekilde güvenilemeyeceğini vurgulayan uzmanlar, Filistin halkının asli talebinin özgürlük olduğunu vurguluyor ve Filistin halkına yardım etmek isteyenlerin özgürlük yolunda kendilerine yardım etmesi gerektiğini belirtiyorlar.
 Siyonist İsrail, Anlaşmadan Hemen Önce Yeni Düzenleme Getirmiş
 Öte yandan Siyonist İsrail rejiminin Türkiye ile anlaşma imzalanmadan hemen önce yayınladığı yeni bir bildiri ile Gazze'ye girmesi yasaklı olan malzemeler listesini güncellediği ve yayınlanan 5765 maddelik yeni liste ile Gazze'ye girmesi yasaklanan malzemelerin sayısının 10 bini bulduğu öğrenildi. Yayınlanan yeni liste ile Gazze'de savaşlar nedeniyle yıkılan evlerin yeniden inşa sürecinde kullanılması öngörülen malzemelerin bölgeye girişi yasaklanmış oldu. Dolayısıyla Türkiye'den Gazze'ye Lady Leyla gemisi ile giden yardım malzemeleri de inşaat malzemelerini içeremiyordu.