Gazze'ye Yardım Gemileri Yola Çıktı

Gazze'ye Yardım Gemileri Yola Çıktı

Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı kırmak için 30 kadın aktivisti ve yardım malzemeleri taşıyan Emel ve Zeytune gemileri dün akşam (14 Eylül Çarşamba) İspanya'nın Barcelona kentinden yola çıktı.

Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı kırmak için 30 kadın aktivisti ve yardım malzemeleri taşıyan Emel ve Zeytune gemileri dün akşam İspanya'nın Barcelona kentinden yola çıktı.

Ablukayı Kırma Uluslararası Komitesi, yüzlerce aktivistin katılımıyla yapılan yola çıkma töreninin fotoğraflarını yayınladı.

Özgürlük Filosu Uluslararası Koalisyonu tarafından organize edilen yolculuğa katılan gemilerin Fransa'nın Ajaccio limanına uğrayacağı ifade edildi.

'Gemiler Gazze'de' Girişimi sözcüsü Sündüs Fervane, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, girişimin barışçıl olduğunu ve Gazze Şeridi'ne uygulanan gayri hukuki ve gayri ahlaki ablukayı kırmayı hedeflediğini söyledi.

Sündüs, Emel ve Zeytune gemilerinde 30 kadın aktivistin bulunduğunu ve aktivistler arasında Nobel ödüllü ve ünlü isimlerin de yer aldığını belirtti.

Gazze Şeridi'ne doğru yola çıkan Emel ve Zeytune gemilerinin aynı zamanda uluslararası kamuoyunun dikkatini Gazze Şeridi'ne uygulanan haksız ablukaya çekmeyi hedeflediği bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi