Gazze'ye Katar konutları dikilecek

Gazze'ye Katar konutları dikilecek

İsrail saldırılarında zarar gören Gazze'de yapılacak toplu konutların inşası Katar'ın finansmanıyla tahsis edilecek.

Gazze'de İsrail hapishanelerinde bir süre kaldıktan sonra serbest bırakılan Filistinlilere Katar'ın finansmanıyla tahsis edilecek toplu konutlar için temel atma töreni düzenlendi.
"Şeyh Hamad bin Halife Al Sani" adını alacak konutların temel atma törenine katılan Katar'ın Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Muhammed el-İmadi, söz konusu projenin Gazze Şeridi'nin imarı için Katar'ın finanse ettiği projelerden olduğunu ve bu gibi projelerin devam edeceğini belirtti.
İmadi, Filistin uzlaşı hükümetine de Gazze'de inşaat malzemelerinin girişinde ve projenin uygulanmasında iş birliği yaparak kendilerine kolaylık sağlamaları nedeniyle teşekkürlerini iletti.
Filistin Çalışma ve İskan Bakanı Mufid Muhammed el-Hasayine ise toplu konut inşaatı kapsamında 120 dönümlük bir alana 360 daireyi kapsayan 28 binanın inşa edileceğini kaydetti.
Katar, 2012'de stratejik ve kankındırma projeleriyle Gazze'nin imar edilmesi için 407 milyon dolar bağışta bulunmuştu.
İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 9 bin yapı tamamen yıkılırken, binlerce bina ise zarar görmüştü.
Mısır'ın başkenti Kahire'de 12 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilen uluslararası konferansta, katılımcı ülkeler tarafından yarısı imarda kullanılmak üzere 5,4 milyar dolarlık yardım taahhüdünde bulunulmuştu. Söz konusu paranın 2,6 milyar dolarının Gazze'nin imarına, 2,8 milyar dolarının da Filistin hükümetinin gelecek 3 yıllık bütçesine dahil edilmesi öngörülmüştü.
(AA)