Gazze'ye Giden Yardım Gemisi İçin Çağrı

Gazze'ye Giden Yardım Gemisi İçin Çağrı

Gazze Ablukasını Kırmak İçin Milli Girişim Heyeti", Emel-2 ve Zeytune gemilerinin işgal güçlerinin herhangi bir engellemesiyle karşı karşıya kalmaması halinde Cumartesi günü Gazze Şeridi sahillerine ulaşmasının beklendiğini açıkladı.

Gazze Ablukasını Kırmak İçin Milli Girişim Heyeti", Emel-2 ve Zeytune gemilerinin işgal güçlerinin herhangi bir engellemesiyle karşı karşıya kalmaması halinde Cumartesi günü Gazze Şeridi sahillerine ulaşmasının beklendiğini açıkladı.
 
Heyet, insani amaçlarla yola çıkan ve kadın aktivistleri taşıyan gemilere uluslararası koruma sağlanması çağrısını yineledi.
 
Uluslararası Gazze Ablukasını Kırma Komitesi de yaptığı açıklamada, Zeytune gemisinin Sicilya adasından Gazze'ye doğru yola çıktığını bildirdi.
 
Komite başkanı Zahir Beyravi, konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada, Zeytune gemisinde 10 ülkeden 13 aktivistin ve önemli şahsiyetin olduğunu söyledi.
 
Beyravi, Emel-2 gemisinin de iki gün içinde Zeytune gemisine ulaşacağını ve gecikmesinin lojistik nedeniyle olduğunu, her iki geminin de Ekim başında veya Emel-2 gemisinin Zeytune gemisinden sonra Gazze'ye ulaşacağını bildirdi.
 
Zeytune gemisinin yola çıkışı münasebetiyle düzenlenen törende konuşan Gazze'ye Destek İçin Uluslararası Halk Komitesi Başkanı Isam Yusuf, yolculuğu organize edenlere ve Emel-2 gemisinin satın alınmasına katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Koruma Çağrısı
 
Öte yandan Filistinli kadın milletvekilleri, İspanya'dan Gazze Şeridi'ne doğru yola çıkan ve bu kez sadece kadınlardan oluşan Zeytune (Zeytin) ve Emel (Umut) adlı gemilere uluslararası koruma ve destek sağlanması çağrısında bulundu.
 
Hamas hareketine mensup bir grup kadın milletvekili tarafından yayımlanan ortak açıklamada, Gazze ablukasını delmek amacıyla yola çıkan, 4. Özgürlük Filosuna bağlı Zeytune ve Emel gemilerine uluslararası koruma sağlanması ve gerek medya alanında gerekse hukuki çerçevede desteklenmesi gerektiği vurgulandı.
 
Açıklamada, İsrail'in tüm uluslararası yasa ve normlara aykırı davrandığına ve her türlü hakkı çiğnediğine dikkat çekilerek, uluslararası toplumdan "İsrail korsanlığına" karşı gemilere tam koruma sağlaması talep edildi.
 
Kadınlardan oluşan filodaki iki gemiden Zeytune, cuma günü Gazze öncesi son durağı olan İtalya'nın Sicilya adasındaki Messina kentine ulaşmıştı. Filonun ikinci gemisi Emell'ın (Umut) ise teknik sorunlar nedeniyle Barcelona'ya döndüğü belirtilmişti.
 
Türkiye, Kanada, Meksika, İspanya, Norveç, ABD ve Avustralya gibi dünyanın farklı yerlerinden sivil toplum kuruluşlarının desteğini alarak hareket eden Özgürlük Filosu Koalisyonu, önceki girişimlerinde kendilerini engelleyen İsrail askerlerini bu kez "kadınların gücüyle" aşarak, Gazze'ye ulaşmayı hedefliyor.
 
Filoda Türkiye'den Mavi Marmara şehidi Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu'nun da aralarında bulunduğu 14 milletten 15 kadın bulunuyor.