''Gazze'ye Doğru Giden Kadın Aktivistlerin Korunması Gerekiyor''

''Gazze'ye Doğru Giden Kadın Aktivistlerin Korunması Gerekiyor''

Filistin Enformasyon Merkezi Gazze Haberleri bölümü muhabirinin haberine göre Cemal Hudari, bu hanımların "Zeytin" ve "Emel" adlı iki gemiyle birkaç gün önce İspanya'nın Barceleno limanından yola çıktığını açıkladı

Filistin Enformasyon Merkezi Gazze Haberleri bölümü muhabirinin haberine  göre Cemal Hudari, bu hanımların "Zeytin" ve "Emel" adlı iki gemiyle birkaç gün önce İspanya'nın Barceleno limanından yola çıktığını açıkladı. Bu gemilerde dünyanın farklı ülkelerinden Filistin davasını savunan 30 kadın bulunuyor.
        Bu gemilerin Gazze şeridine hareketinden bu yana engellerle karşılaştığını belirten Hudari,  Mavi Marmara faciasının tekrarını engellemek için uluslararası toplumun bu gemileri koruması gerektiğini belirtti.
         Tüm tehdit ve tehlikelere rağmen bu kadınların  Gazze şeridine girebilmek için harcadıkları çabayı öven Cemal Hudari, Gazze şeridine yönelik ablukanın  kırılması için  uluslararası toplumun acilen harekete geçmesi gerektiğini hatırlattı.
        Gazze Şeridi Kuşatmasına Karşı Halk Komitesi Lideri ablukanın  kırılması için faaliyetlerin devamının gerekliliğine de dikkat çekti.