Gazze'ye 400 Milyon Dolar Destek

Gazze'ye 400 Milyon Dolar Destek

Filistin Çalışma ve İskan Bakanı Mufid Muhammed el-Hasayine, "Gazze'nin yeniden imarı için şuana kadar 400 milyon dolar" destek sağlandığını açıkladı.

Hasayine, Gazze'nin yeniden imarı için yürütülen çalışmalara değinerek, Filistin Ulusal Uzlaşı hükümeti ve BM kurumlarının sağladığı 200 milyon doların insani yardımlar için harcandığını, buna ek olarak Başbakan Rami el-Hamdallah'ın bugün "Kuveyt tarafından 200 milyon dolar bağışlandığını" açıkladığını ifade etti.

Kahire'deki Gazze'nin Yenide İmarı konulu uluslararası konferansta katılımcı ülkeler tarafından vaad edilen miktarın 5.4 milyar dolar olduğunu hatırlatan Hasayine, Gazze'de günlük hayatı sürdürebilmek için bu paranın sağlanmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Hasayine, daha önce yaptığı açıklamada, Gazze'nin yeniden imarının hükümetin birinci önceliği olduğunu ancak hükümetin işini daha iyi yapabilmesi ve güvenlik için Gazze'nin sınır kapılarını hükümetin kontrolünde olması gerektiğini belirtmişti.

Mısır'ın Başkenti'nde 12 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilen uluslararası konferansta katılımcı ülkeler tarafından, yarısı imarda kullanılmak üzere 5,4 milyar dolarlık yardım taahhüdünde bulunulmuştu. Söz konusu paranın 2.6 milyar dolarının Gazze'nin imarına, 2.8 milyar dolarının da Filistin hükümetinin gelecek 3 yıllık bütçesine dahil edilmesi öngörülmüştü.

(AA)