Gazzeli Kadınlar Rafah Kapısı'nın Açılması İçin Gösteri Düzenledi

Gazzeli Kadınlar Rafah Kapısı'nın Açılması İçin Gösteri Düzenledi

Filistinli onlarca kadın bu sabah (20 Mart Perşembe) Gazze'deki Mısır Konsolosluğu binası önünde gösteri düzenleyerek Rafah Sınır Kapısı'nın açılmasını ve Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukaya son verilmesini istedi.

Gazze Şeridi'nin dünyaya açılan tek kapısı olan Rafah Kapısı'nı kapatarak, ilaç ve inşaat malzemelerinin girişine izin vermeyerek Mısır'ın işgal rejimi tarafından uygulanan ablukaya gerçek anlamda ortak olduğunu ifade eden göstericiler, 40 günü aşkın bir süredir kapalı tutulan sınır kapısının açılması çağrısında bulundu.

Gazzeli kadınlar Mısır yönetimine seslenerek, "Bize uygulanan ablukayı ağırlaştırmayın. Bu günler gelir geçer. Tarih Gazze ablukasına katılan, hastaların ve çocukların abluka nedeniyle ölmesine sebep olanları affetmeyecek" dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği ile dünyanın özgür insanlarında da seslenen Gazzeli kadınlar, Gazze'ye yiyecek ve ilaç ulaştırarak Gazze halkını kurtarmalarını, ablukayı kırarak kapıların kapalı olması nedeniyle yaşanabilecek bir felaketi önlemelerini istedi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Kadın Kolları tarafından düzenlenen gösteriye katılanlar ablukanın kaldırılmasını ve Rafah Kapısı'nın açılmasını isteyen pankartlar taşıdı ve sloganlar attı.