Gazzeli Çocuğun  Yürek Burkan Öyküsü

Gazzeli Çocuğun Yürek Burkan Öyküsü

Ailesinin tamamını İsrail savaş uçaklarının evine düzenlediği saldırıda kaybeden 4 yaşındaki Gazzeli Yamen’in durumu yürekleri burkuyor.

Ailesinin tamamını İsrail savaş uçaklarının evine düzenlediği saldırıda kaybeden 4 yaşındaki Gazzeli Yamen’in durumu yürekleri burkuyor. Alçılı kolu ve yanmış yüzüyle görenleri üzüntüye boğan Yamen’in 2 gün boyunca ailesi ve adının ne olduğu öğrenilemedi. Daha sonra Yamen’in babasının amcasının kızı Cihan Ebu Cebir’in onu bulmasıyla kimliği belirlendi. AA muhabirine konuşan Ebu Cebir, ölenler arasında olmadığını fark eder etmez küçük çocuğu hastanelerde aramaya başladığını belirterek, “Yamen’in isminin hastane kayıtlarında bulunmaması nedeniyle çok zorluk çektim ancak hayatta olduğunu hissettiğim için ümitsizliğe kapılmadan aramaya devam ettim” dedi. Ebu Cebir sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hastaneleri tek tek dolaşarak Yamen’i aradım. Kimsesi olmadığı için adı bilinmiyordu. Çalışmalarım sonuçsuz kalınca hastaneleri oda oda dolaşmaya başladım. Nihayet Şifa Hastanesi’nde yüzü feci şekilde yanmış, sol kolu da alçıya alınmış bir çocuk gördüm. Yanına yaklaşınca bu çocuğun Yamen olduğunu anladım.”

Bayram gecesi kana bulandı

Gazze’nin El-Bureyc semtinde yaşayan Ebu Cebir ailesinin tüm fertleri bayramın ikinci günü sohbet ederken, gece yarısı büyük bir patlama meydana geldi ve saldırıda aynı aileden 22 kişi hayatını kaybetti. Ebu Cebir, evinin penceresinden tanık olduğu patlamayı şu ifadelerle anlattı:
“Gökten volkan lavları gibi şarapnel parçaları yağıyordu. Her yer kızıla boyanmıştı. Cesetler havada uçuşuyordu. Evimin penceresinden tanık olduğum bu manzara karşısında yaşadığım şoktan ancak yarım saat sonra çıkabildim.”

Ebu Cebir, saldırı sırasında tanık olduğu “dehşet verici” anları ise “Beni en çok etkileyen görüntü 8 aylık hamile olan amcamın kızı Dünya oldu. Patlamanın şiddetiyle karnı yarılıp cenin dışarı çıkmış ve başına şarapnel parçaları isabet etmişti. Bir diğeri amcamın cesedinin görüntüsüydü. Bedeninin yarısı evin içinde diğer yarısı ise sokağa fırlamıştı” sözleriyle dile getirdi