Gazzeli Acılı Aileler Ramazan'a Buruk Girdi

Gazzeli Acılı Aileler Ramazan'a Buruk Girdi

İsrail'in geçen yıl Gazze sahiline düzenlediği saldırıda oğlu Zekeriyya'yı kaybeden Ahid Bekir, acılarının hala çok taze olduğunu ve Ramazan ayının "buruk" geçeceğini söyledi.

Gazze'de sahil kenarında top oynayan oğlu Zekeriyya (10) ile 3 kuzenini, geçen sene İsrail'in düzenlediği saldırıda kaybeden Ahid Bekir (55), olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen acılarının hala taze olduğunu ifade ederek, "Akşam ezanının yaklaşmasıyla evde artan temaşa ve oğlum Zekeriyya'nın şen sesinden uzak bir ramazanı nasıl geçireceğiz bilemiyorum. Ramazan sofrası, çocuk kahkahalarından yoksun kurulacak" dedi.

Ramazanda oğluyla yaşadığı bazı anılara değinen Bekir, "Bu sene Ramazan zor ve buruk geçecek. İsrail, çocuklarımızı bizden çalarak, hayatımızdaki tüm güzellikleri aldı. Bombaların paramparça ettiği vücutları, gece gündüz gözümün önünden gitmiyor. Sanki zaman, o gün durdu. Bir senedir, hüzün ayrılmaz parçamız olurken gülümseme evimize uğramaz oldu" diye konuştu.

İsrail'in masum çocukları öldürmesine isyan eden Bekir, "İsrail, güvenlik ve askeri alanların uzağında deniz kenarında top oynayan masumları öldürdü. Oğlumun ve diğer çocukların suçu neydi? Ne silah ne de füze taşıyorlardı, İsrail neden onları hedef aldı!?" ifadelerini kullandı.

"DÜNYANIN SESİZLİĞİ İSRAİL'İ CESARETLENDİRİYOR"

İsrail'in söz konusu olayın soruşturmasında "hukuka uygun hareket edildiği" iddiasıyla kimseyi cezalandırmamasına tepki gösteren Bekir, "Böylesi zalimce bir kararı bekliyorduk. İsrail gibi suç işleyen bir devlet, nasıl olur da kendisini masum çocukları öldürdüğü için dünyanın önünde suçlar. Tabi ki böylesi bir suçlamayı kabul etmeyecek. Birleşmiş Milletler, uluslararası toplum ve insan hakları kurumlarının sessizliği de İsrail'i cesaretlendiriyor" şeklinde konuştu. 

Saldırı esnasında sahilde kardeşi Zekeriyya'yla birlikte olan erkek kardeşi Muntasır (14) ise o günü şöyle anlattı: Sahilde futbol oynuyorduk. Topumuz, balıkçı barakaların yanına düştü. Topu almak için ileri atılan bir kuzenim aniden İsrail füzesiyle vuruldu, oracıkta öldü. Hepimiz kaçmaya başladık. İkinci sonra da üçüncüsü füze atıldı. Aramızdan üç kişi daha öldü. Ben ve diğer iki çocuk yaralandık.

İsrail'in 17 Temmuz 2014'te Gazze'ye düzenlediği saldırıda sahilde oynayan, yaşları 9 ile 11 arasında değişen 4 çocuk hayatını kaybetmişti. Kameralara da yansıyan olay, uluslararası kamuoyunda infiale yol açmıştı.

İsrailli yetkililer, bir hafta önce söz konusu olayda "hukuka uygun hareket edildiğini" iddia ederek, konuyla ilgili soruşturmaya gerek olmadığı yönünde karar vermiş, dava açılmasını da gerekli görmemişti.