Gazze’den Siyonistlere Süpriz Balon

Gazze’den Siyonistlere Süpriz Balon

Gazze Şeridi’nden dün işgal edilmiş Filistin toprakları üzerine kurulan Yahudi yerleşim merkezlerine doğru ipinin ucuna yanıcı madde bağlanmış bir dizi balon gönderildiği öğrenildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin edindiği bilgilere göre, bir grup Gazzeli aktivist, Gazze Şeridi'nin orta ve kuzey bölgelerinden düzinelerce yanıcı balon ateşleyip siyonist Yahudi yerleşim merkezlerine gönderdi.

İsrail işgal ordusu tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada,  balonların bir kısmının Yahudi yerleşim bölgelerine girdikten sonra patladığına işaret edildi.

30 Mart 2018'de başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri sırasında Filistinli direnişçiler, İsrail’in işgaline karşı taşlardan daha etkili yeni bir mücadele tekniğini geliştirdi. Filistinli gençler, işgal politikalarına karşı Yahudi yerleşim merkezlerine “yanıcı uçurtma" ve helyum gazıyla şişirilmiş "yanıcı balonlar” göndermeye başladı.

Diğer taraftan İşgalci İsrail yönetimi daha önce yaptığı bir açıklamada, Filistinli göstericilerin Gazze Şeridi çevresindeki Yahudi yerleşim yerlerine gönderdiği yanıcı uçurtma ve balonların bölgede bir dizi yangına neden olduğunu belirtmişti.

Gazze'den geldiği söylenen yanıcı uçurtma ve balonlara çözüm bulamayan İsrail ordusu, bu uçurtma ve balonların hazırlandığını iddia ettiği sınır bölgelerine sık sık hava saldırıları düzenliyor.

Terör rejimi İsrail başbakanı Netanyahu, yanıcı balonları İsrail için 'gerçek kabus' olarak niteledi.

İşgalci İsrail’in güvenlik güçleri,  dün  Batı Şeria’da, İsrail yönetiminin işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim merkezleri ile Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planını protesto eden Filistinli göstericilere ateş açtı. İşgalci askerler, yürüyüş yapmak isteyen Filistinli göstericilere izin vermedi. (FİEM)