Gazze'den Mescid-i Aksa'ya ziyaret

Gazze'den Mescid-i Aksa'ya ziyaret

Gazze'den Mescid-i Aksa'ya ziyaret

Kurban Bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa'da namaz kılmak isteyen 500 Gazzeliden oluşan son kafilenin Kudüs'e doğru yola çıktığı bildirildi.
Filistinli ziyaretçiler, Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için otobüslerle Gazze-İsrail arasındaki Erez olarak da bilinen Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan geçerek Kudüs'e doğru yola çıktı.
500'ER KİŞİLİK İKİ GRUP
İsrail'in 7 yıl sonra ilk kez Gazze'den Mescid-i Aksa'ya girişlere kısmen izin vereceğini açıklaması üzerine pazar günü ve dün yaklaşık 500'er kişilik iki grup bir günlük ziyaret için Kudüs'e gelmişti.
Gazze Şeridi'nden yaklaşık bin 500 kişinin 3 grup halinde Mescid-i Aksa'ya girmesine izin vereceğini açıklayan İsrail, söz konusu kişilerin 60 yaş üstü olmalarını şart koşmuştu.
NAMAZ KILINMASINA İZİN VERİLECEK
İsrail Ordu sözcüsü Moti Almoz, geçen hafta "İsrail, Kurban Bayramı nedeniyle pazar gününden çarşambaya kadar her gün Gazze'den 60 yaşın üzerindeki 500 kişinin Mescid-i Aksa'da namaz kılmasına izin verecek. Birinci dereceden akrabalarını ziyaret etmeleri için Gazze'den Batı Şeria'ya, Batı Şeria'dan Gazze'ye de 500'er kişinin geçmesine imkan tanınacak. Ayrıca Gazze'den 200 iş adamının Ben Gurion Havaalanından yurtdışına çıkmalarına müsaade edilecek" demişti.