Gazze'deki Yangın'da 11 Kişi Hayatını Kaybetti

Gazze'deki Yangın'da 11 Kişi Hayatını Kaybetti

Bir kişinin daha hayatını kaybetmesiyle Nuseyrat Yangınında Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 11'e Çıktı


Geçtiğimiz perşembe günü Gazze'deki Nuseyrat mülteci kampında bir fırında çıkan yangında ağır yaralananlardan 65 yaşındaki Said Abdurrahman Said Havvas'ın da bugün (7 Mart Cumartesi) öğleden önce hayatını kaybetmesiyle birlikte bu yangından dolayı hayatlarını kaybedenlerin sayısı 11'e çıktı.

Resim

Resim

Resim

Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada Havvas'ın hayatını kaybetmesiyle birlikte Nuseyrat yangını şehitlerinin sayısının 11 olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz perşembe günü öğleden önce Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat mülteci kampında bulunan El-Benna fırınında ve Er-Razi odun deposunda çıkan yangında ilk gün 10 kişi hayatını kaybetmiş 14'ü ağır olmak üzere 58 kişi de yaralanmıştı. Yangın mülteci kampının sarsılmasına ve çevredeki muhtelif dükkanların da zarar görmesine neden olmuştu.

Bu arada Hükümet Basın Bürosu Başkanı Selame Maruf'un bugün yaptığı açıklamada yangına sebep olanların sorgulanması konusunda kesin karar olduğuna dikkat çekildi.

Maruf kişisel facebook sayfasında yayınladığı mesajda ister ihmal, ister kasıt, isterse yanlış plan sebebiyle olsun yangının ortaya çıkmasında fonksiyonu olan herkesin mutlaka sorguya çekileceğini belirtti.

Avrupa'daki Filistin Doktorları Birliği de Nuseyrat yangınında yaralananların tedavisi için gönüllü hizmet vermeye hazır olduklarını açıkladı. Birlik yangından dolayı Filistin halkına taziyelerini ileterek yaralıların tedavisi için acil bir şekilde devreye girmeye hazır olduklarını belirtti.

 

fiem