Gazze'deki provokasyon ziyaret iptal ettirdi

Gazze'deki provokasyon ziyaret iptal ettirdi

Gazze'de El Fetih taraftarlarına düzenlenen provokatif saldırı, Filistin Başbakanı'nın buraya planlanan ziyaretini iptal ettirdi.

Gazze'de El Fetih taraftarlarına düzenlenen provokatif saldırı, Filistin Başbakanı'nın buraya planlanan ziyaretini iptal ettirdi. 

Filistin'in Gazze bölgesinde El Fetih taraftarlarına kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen provokatif saldırı Fetih ve Hamas arasında yeniden gerilime neden oldu. 

Saldırıyı her iki taraf da kınadı. Saldırıdan sonra Gazze'ye bir ziyaret planlayan Başbakan Rami Hamdallah kararından vazgeçti. 

El Fetih yetkilileriyle birlikte Gazze şeridine düzenlenmesi beklenen ziyaret, Fetih taraftarlarına düzenlenen saldırıdan Hamas'ın sorumlu tutulmasından dolayı iptal edildi.

FHKC VE İSLAMİ CEHPE'DEN TEPKİLER

Bu arada Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ve İslami Cihat Hareketi, Fetih yetkililerinin evlerine yönelik bombalı saldırıların "milli mutabakatı" hedef aldığını belirtti.

FHKC'den yapılan yazılı açıklamada, söz konusu patlamalar, içeride yaşanan tehlike bir gelişme olarak nitelendirildi.

Milli birliğe zarar veren "milli mutabakatı" hedef alan saldırıların sorumlularının bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesi talep edilen açıklamada, "İşgalci İsrail ile olan çatışmadan uzaklaşarak, iç çatışmaya sebep olacak bu tür olaylara karşı önlem alınmalı" denildi. 

Açıklamada, Fetih ve Hamas arasında varılan anlaşma uyarınca 2 Haziran'da kurulan Milli Uzlaşı Hükümeti ve Gazze Emniyet Teşkilatı, olay karşısında sorumlu davranmaya çağrıldı. 

İSLAMİ CİHAT HAREKETİ'DEN ÇAĞRI

Gazze'deki direniş gruplarından İslami Cihat Hareketi de Filistinlileri, ülkenin birliğine sahip çıkmaya çağırarak, Fetih yetkililerinin evlerine yönelik bombalı saldırıların, milli mutabakatı sekteye uğratmayı hedeflediğini vurguladı.

İslami Cihat Hareketi Sözcüsü Şihab Davud tarafından yapılan açıklamada, söz konusu saldırılar "çirkin" şeklinde nitelendirilerek, emniyet birimlerinin olaya karışanları bir an önce yakalaması talep edildi. 

Gazze'de gece eş zamanlı gerçekleşen bombalı saldırılarda, 11 Kasım'da düzenlenmesi planlanan eski Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın 10. ölüm yıl dönümü etkinlikleri için kurulan platform ile aralarında eski Fetih Merkez Komitesi üyesi Abdullah el-İfrenci, Devrim Konseyi üyesi Muhammed en-Nahhal, Fetih Sözcüsü Fayiz Ebu Iyta, Yönetim Komitesi üyesi Abdurrahman Hamed, eski Esirler Bakanı Hişam Abdurrazık, Şura Konseyi üyesi Faysal Ebu Şehla'nın da bulunduğu Fetih yetkililerinin evleri hedef alınmış, can kaybının yaşanmadığı olayda söz konusu evler ve platformda hasar oluşmuştu.