Gazze’deki El-Kassam Tugayları Komandolarının Generali Kim?

Gazze’deki El-Kassam Tugayları Komandolarının Generali Kim?

El-Kassam Tugayları komandoları işgalci düşmanın yüreğine korku salıyor.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın son savaşta işgalci İsrail askerlerine karşı yaptığı başarılı operasyonları, taktikleri ve saldırıları masaya yatırmaya devam eden işgal rejimindeki uzmanlar ve analistler, Hamas hareketinin son savaşta düşman saflarının arkasına komandolarını göndererek operasyon yapma üzerinde yoğunlaştığını, bunun da bir dereceye kadar El-Kassam Tugayları’nın suikastla şehit edilen Genelkurmay Başkanı Ahmed El-Ca’beri’nin yerine geçen Mervan İsa’ya bağlı olduğunu belirtiyorlar.

Siyonist işgal rejimindeki askeri istihbaratın değerlendirmesine göre El-Kassam Tugayları’nın yeni Genelkurmay Başkanı Mervan İsa, savaşta özel kuvvetlerin olması gerektiğine inanıyor. Ona göre bu güçler, İsrail askerlerine zarar vererek İsrail toplumunun maneviyatını yıkarken, Filistinlilerin maneviyatını ise yükseltmeye yarıyor.

İşgal rejimindeki kaynaklara göre Mervan İsa, kırklarında bir komutan ve işleri perde arkasından idare eden liderlerden biri. 

Siyonist işgal ordusundaki istihbaratta görev alan üst rütbeli bir subaya göre, El-Kassam Tugayları için özel birlik oluşturma fikri Mervan İsa’ya ait. Örgütsel ve hiyerarşik olarak El-Kassam Tugayları’ndan ayrı olan ve zamanının çoğunu İsrail ordusuna bağlı özel birliklere karşı durma, onları durdurma ve püskürtme eğitimine ayıran bu özel birliğin eğitimini Mervan İsa bizzat kendisi  takip ediyor. 

El-Kassam Tugayları'nın seçkin komandolarının Zikim, Nahıl Uz ve Ebu Mutaybık askeri noktalarında düşman saflarının arkasına ve içlerine girip sıfır noktada çarpışmaları, işgal askerlerine ağır kayıplar verdirmeleri bu gücün işgal rejimi tarafından niçin bu kadar önemsendiğini gösteriyor.