Gazze'de Yeni Öğretim Yılı 14 Eylül'de Başlayacak

Gazze'de Yeni Öğretim Yılı 14 Eylül'de Başlayacak

Gazze'de Yeni Öğretim Yılı 14 Eylül'de Başlayacak

Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığı, Gazze bölgesinde yeni öğretim yılının 14 Eylül Pazar günü başlayacağını duyurdu. Öğretmenlerin görevlerinin ise Eylül ayının 7'sinde başlayacağı bildirildi. Açıklamada işgal güçlerinin saldırılarından kaynaklanan yıkım ve tahribat nedeniyle yeni öğretim yılının bir hafta gecikmeli olarak başlayacağına dikkat çekildi.

Eğitim ve Öğretim Bakanlığı'nın Gazze'deki vekili Ziyad Sabit bugün (29 Ağustos Cuma) bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada çok sayıda okul binasının tamamen yıkılması veya kullanılamaz hale gelmesi sebebiyle birçok yerde sınıfların birleştirileceğini, aynı derslerin ortak sınıflarda verileceğini, öğrencilerin yüklerinin hafifletilmesi amacıyla bu öğretim döneminde bazı derslerden de sorumlu tutulmayacaklarını ifade etti.

Ziyad Sabit, hafifletilmiş öğretim programının uygulanış tarzıyla ilgili bir yöntem ve bakış açısı geliştirilmesi amacıyla çalışma atölyeleri ve komiteler oluşturulduğunu, bunların önümüzdeki günlerde çalışmalar yaparak bir program belirleyeceklerini söyledi.

Sabit, öğrencilere eğitim yardımları, kırtasiye malzemeleri ve okul çantaları dağıtılacağını, öğrenim harçlarının da tamamen kaldırıldığını, hiçbir öğrenciden alınmayacağını açıkladı.

Ziyad Sabit yeni öğretim döneminde zorunlu bir sebep olmadıkça erkek ve bayan öğretmenlerden kimsenin görev yerinin değiştirilmeyeceğini, öğrencilerin de bitirme sınavlarına tabi tutulmadan doğrudan üst sınıfa geçirileceklerini söyledi.

fiem