Gazze'de Yaralı Çocuk Şehid Oldu

Gazze'de Yaralı Çocuk Şehid Oldu

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya’nın doğusunda Cuma Günkü Gösterilerde Yaralanan Filistinli Çocuk Şehit Oldu

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya’nın doğusunda geçen Cuma günü işgal güçlerinin açtığı ateşle yaralanan Filistinli çocuk bu sabah (14 Ocak Pazartesi) şehit oldu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, 14 yaşındaki Abdurrauf İsmail Muhammed Saliha isimli çocuğun Cuma günü Cibaliya’nın doğusunda aldığı yaranın etkisiyle şehit olduğunu açıkladı.

Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında “Direnişimizle Ablukayı Kırarız” sloganıyla Cuma günü düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin ateş açması sonucu Gazze kentinin doğusunda Emel Teramisi isimli Filistinli kadın şehit olmuştu.

Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde geçtiğimiz haftalarda yaralanan 33 yaşındaki Enver Muhammed Kadih de yarasının etkisiyle dün şehit oldu.

Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürürken işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

İşgal güçlerinin barışçıl bir şekilde gösteri yapan sivillere ateş açması sonucu bugüne kadar onlarca Filistinli şehit oldu ve binlercesi de yaralandı.

Gazze Şeridi sınırında düzenlenen "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinde, işgalci İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit olan biri çocuk 2 Filistinli son yolculuğuna uğurlandı.

Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye beldesinde geçen cuma düzenlenen gösterilerde İsrail askerleri tarafından vurulan ve bu sabah saatlerinde şehit düşen 14 yaşındaki İsmail Abdurrauf Saliha için Cibaliye'de cenaze töreni düzenlendi. 

Cenaze törenine katılan Filistinliler, İsrail'in saldırıları ve katliamlarını kınayan sloganlar attı. 

Saliha'nın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Cibaliye'deki kabristana defnedildi. 

Birkaç hafta önce Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin kuzey sınırında katıldığı barışçıl gösteriler sırasında İsrail askerlerinin ateş açması sonucu boynundan yaralanan ve dün akşam saatlerinde şehit olan Filistinli Enver Muhammed Kudeyh (33) de bugün toprağa verildi.

Kudeyh'in cenazesi Han Yunus'ta düzenlenen törenin ardından kentteki kabristana defnedildi.

Filistinliler, 30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında cuma günleri barışçıl eylemler düzenliyor.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.


İşgalci İsrail askerlerinin 30 Mart'tan bu yana devam eden barışçıl gösterilere müdahalesinde 225'ten fazla Filistinli şehit oldu. Aynı dönemde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısı ve tank atışlarında da en az 14 Filistinli hayatını kaybetti

 

haberkudus-fiem