Gazze'de   Ortak Tatbikat

Gazze'de Ortak Tatbikat

Bugün Gazze'de yapılacak tatbikata 12 direniş grubu katılacak

Filistinli Grupların Ortak Harekat Odası, tatbikatın Filistinli direniş grupları arasında devam eden işbirliği ve ortak çalışma kapsamında yürütüleceğini ve düzenli olarak savaşa hazırlığın net bir hala getirileceğini duyurdu ve bu konuda videolar yayınladı.

Filistin Direniş Komiteleri sözcüsü Muhammed el-Berim (Ebu Mücahid), "Gazze Şeridi'ndeki direniş gruplarının ortak tatbikatı, Siyonist düşman ve Filistin halkı için yeni sürprizler ve sayısız mesajlar içeriyor ve direnişin birleştiğini ve Filistin halkının önümüzdeki günlerde birleşeceğini gösteriyor" dedi. 

(Bu arada Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesinin işgal hakimiyetine, Arap kesimin içeriden göçe zorlanmasına ve içeriden patlatılmasına güvence vermek anlamına geldiğini belirterek bunun daha fazla ayrılıklara yol açacağını dile getirdi. 

Heniyye dün (28 Aralık Pazartesi) akşam saatlerinde, El-Cezire'nin de canlı yayınladığı sempozyumun kapanışında yaptığı konuşmada, geçen dönemde ABD siyasetinin bölgede dostlarla düşmanları kendi bakış açısına göre bir safta topladığını ve ABD'nin bazılarını bu konuda kendi bakış açısına göre hareket etmeye zorladığını ifade etti. 

"Hiçbir Arap ülkesinin işgal yönetimiyle ilişkilerini normalleştirmesini onaylamıyoruz ve bu hatadan dönmeye çağırıyoruz" diyen Heniyye, "Bizim bu konuda herhangi bir Arap ülkesine karşı izleyeceğimiz tutumun pusulası ilişkilerin normalleştirilmesinin siyasi bir hata olduğunu esas alacaktır" ifadesini kullandı. (Ajanslar)