Gazze'de Nekbe Yürüyüşü

Gazze'de Nekbe Yürüyüşü

Gazze'de çok sayıda Filistinli, Nekbe'nin (Büyük felaket) 68'inci yılı münasebetiyle yürüyüş düzenledi.

Filistinli Hareket ve Gruplar Komitesi'nin çağrısına karşılık vererek bulundukları bölgelerden harekete geçen onlarca Filistinli, Gazze'nin batısında bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO'nun genel merkezi önünde yürüyüşü sonlandırdı. Fetih, Hamas, İslami Cihad, Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC), Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ile Filistin Halk Partisi'nin de iştirak ettiği yürüyüşe katılanlar, "Mutlaka döneceğiz" ve "Mücadele ve birlik dönüşün yoludur" yazılı dövizler taşıdı.

Yürüyüşe katılan Fetih Merkez Komitesi üyesi Zekeriyya el-Ağa yaptığı açıklamada, "1948 yılında tehcir edildiğimiz topraklara dönme hakkımıza sahip çıktığımızı vurguluyoruz. Filistin halkının meşru haklarını geri almak için pek çok seçeneği var. Onun bu topraklarda kalmak için verdiği mücadele Filistin davasının tarihinde önemli bir aşama." dedi.

"Dönüş hakkı hem bireysel hem de kolektif bir haktır"
Suriye kamplarındaki Filistinli mültecilerin zor şartlar altında yaşadığına dikkati çeken Ağa, onların sorunlarına adil bir çözüm bulunması ve ülkede yaşanan çatışmaların dışında tutulmaları çağrısı yaptı.

Hamas üyesi milletvekili Yusuf eş-Şerafi ise "Dönüş hakkı hem bireysel hem de kolektif bir haktır. Bundan taviz verilmesi mümkün değildir ve bu hak ancak silahlı mücadeleyle kazanılır." diye konuştu.