Gazze'de Hamas'tan "Direnişiniz Kutlu Olsun!" Ziyaretleri

Gazze'de Hamas'tan "Direnişiniz Kutlu Olsun!" Ziyaretleri

Gazze'de Hamas'tan "Direnişiniz Kutlu Olsun!" Ziyaretleri

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Gazze'de siyonist işgal güçlerinin saldırılarına hedef olan ve kararlılıkla karşı duran Filistinli aileleri kutlamak amacıyla "Direnişiniz kutlu olsun!" sloganıyla bir ziyaret hamlesi başlatıyor. Gazze'de saldırılara hedef olan elli bin eve de tatlı dağıtılacağı bildirilen ziyaret kampanyası bugün (26 Eylül Cuma) başlatılıyor.

Ziyaret kampanyasıyla Filistin halkının siyonist işgalin saldırıları karşısındaki kararlı duruşunun ve direnişinin kutlanmasının, direnişçilerin işgal güçlerine karşı verdiği "Yenilmiş Yaprak" savaşına desteğinden dolayı şükranların dile getirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Bu ziyaretlerle aynı zamanda Filistin halkının kendi içindeki birlik, dayanışma ve kaynaşmasının ortaya konması, bu kaynaşmanın daha da güçlendirilmesi ve siyonist işgal karşısındaki duruşun dile getirilmesi için çok geniş çaplı bir çalışma hedeflendiği vurgulandı.

Hamas, siyonist işgal rejiminin 2008 sonunda başlattığı ve 22 gün süren saldırısı sonrasında gerçekleştirdiği ziyaret kampanyasında da Gazze'de ikamet eden bir milyon kişiyi ziyaret ederek her biriyle tek tek görüşmüştü. O zaman gerçekleştirilen ziyaret kampanyasına da "Sevgi ve kaynaşma ziyaretleri" adı verilmişti ve o kampanyada düzenlenen ziyaret programlarında Hamas yetkilileri Gazze'deki evlere tek tek girerek ailelerle görüşmüşlerdi.

Hamas'ın bu ziyaretleri halkla iç içe, kaynaşma içinde bir mücadele vermesini sağladığı gibi insanların ihtiyaçlarını, taleplerini bizzat kendi ağızlarından dinlemesine ve nazarı dikkate almasına imkân veriyor.

FİEM

Page Top