Gazze’de  Gösteri Düzenlendi

Gazze’de Gösteri Düzenlendi

Gazze’de Yüzyılın Anlaşması Planına Büyük Tepki

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), dün (21 Şubat) Cuma namazından sonra Trump’ın ilan ettiği plana tepki olarak kitlesel bir miting düzenledi.
Yürüyüşe katılanlar, bu aşağılayıcı anlaşmayı öfke dolu sloganlarla kınadılar.
 
Hamas lideri İyad Ebu Fennune yürüyüş sırasında şunları söyledi: “Halkımızın birliği ve sarsılmaz direnişi Trump’ın dayattığı anlaşmayı yıkmaya muktedirdir.”
 
Hamas yetkilisi konuşmasında, “Filistinli vatandaşlarımız kendi haklarını ve değerlerini göz ardı edemez” diyerek, işgalcilere karşı olan çatışmanın yalnızca silah gücüyle çözülebileceğini vurguladı.
 
Ebu Fennune, Kudüs ve Mescidi Aksa’nın şiddetli saldırı altında olmasına rağmen Filistin halkının işgalcilere asla teslim olmayacağını ifade etti.
 
Ebu Fennune, konuşmasının devamında İslam ülkelerini ve Arap halklarını her yerde Filistin halkının yanında olmaya ve işgalcilere karşı durmaya çağırarak şunları ilave etti: “Bizi işgalin karşısında dimdik ayakta göreceksiniz.” 
 
Bu arada Ürdün halkı ikinci haftasında da Filistin’de sabah namazlarından sonra yapılan protestolara yoğun destek verdi.
 
Ürdün’deki birçok camiden, Filistin’de Mescidi Aksa ve Hz. İbrahim camisinde başlatılan “sabah namazı nöbeti” adıyla tanıtılan protestolara yoğun destek geldi.
 
Ürdün’deki Filistinli nüfusun yoğun olarak yaşadığı Buka kampındaki Kudüs mescidi ise büyük bir kalabalığa tanık oldu.