Gazze'de Fetih yetkililerinin evlerine saldırı

Gazze'de Fetih yetkililerinin evlerine saldırı

Gazze'de, bazı Fetih Hareketi yetkililerinin evleri ile eski Filistin Devlet Başkanı Arafat'ı anmak için kurulan platforma saldırı düzenlendi.

Görgü tanıklarından aldınan bilgiye göre, gece eş zamanlı gerçekleşen bombalı saldırılarda, 11 Kasım'da düzenlenmesi planlanan Arafat'ın 10. ölüm yıl dönümü etkinlikleri için Gazze'nin merkezinde kurulan platform ile aralarında eski Fetih Merkez Komitesi üyesi Abdullah el-İfrenci, Devrim Konseyi üyesi Muhammed en-Nahhal, Fetih Sözcüsü Fayiz Ebu Iyta, Yönetim Komitesi üyesi Abdurrahman Hamed, eski Esirler Bakanı Hişam Abdurrazık, Şura Konseyi üyesi Faysal Ebu Şehla'nın da bulunduğu Fetih yetkililerinin evleri hedef alındı. Can kaybının yaşanmadığı saldırılarda söz konusu evler ve platformda hasar oluştu.

Fetih Hareketi Sözcüsü Iyta yaptığı açıklamada, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde bulunan evine düzenlenen bombalı saldırının evde büyük hasara neden olduğunu ancak aile fertlerinden ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi. 

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra da Fetih yetkililerinin ev ve araçlarının hedef alındığı saldırılarda can kaybı yaşanmadığını aktardı.

Fetih'ten kınama

Saldırıları "organize terör suçu" olarak tanımlayan Fetih Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, doğrudan hiç bir makam itham edilmezken, "Bu saldırılar, ulusal uzlaşıyı temelden sarsmaktadır ve Arafat'a karşı 2. defa suikast girişiminde bulunma anlamı taşımaktadır" ifadesi kullanıldı.

Hamas, saldırıları "şiddetle" kınadı

Hamas, Gazze Şeridi'nde bulunan bazı Fetih hareketi yetkililerinin evlerini hedef alan bombalı saldırıları kınadı.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Gazze'deki bazı Fetih hareketi yetkililerinin evlerini hedef alan olayı şiddetle kınıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Gazze'deki emniyet güçlerinden olaya karışanların bulunması için acilen soruşturma başlatmasını isteyen Hamas, bu kişilerin yakalanarak adalete teslim edilmesinin önemini vurguladı.

Gazze'de, Fetih hareketi yetkililerinden bazılarının evleri ile eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ı anma etkinlikleri nedeniyle kurulan platforma yönelik bombalı saldırılar düzenlenmişti. Olayda ölen ya da yaralananın olmadığı açıklanmıştı..

(AA)