Gazze'de Cuntacı Mısır'a Protesto-FOTO

Gazze'de Cuntacı Mısır'a Protesto-FOTO

Cuma namazının ardından binlerce kişi Mısır’da mahkeme kararıyla Hamas'ın faaliyetlerinin yasaklanmasını protesto etmek için toplandı...

Protestocular, Gazze’nin batısında bulunan Mısır Konsolosluğu’nun binasına yürüdüler.  Göstericiler burada Mısır’daki askeri darbenin mimarı Savunma Bakanı Sisi aleyhine sloganlar attı.

 

Toplanan kalabalık darbe yönetimi tarafından alınan Hamas’a yönelik yasaklama kararının iptalini istedi. Ayrıca Gazze’ye uygulanan ambargonun kaldırılmasını talep eden göstericiler, Mısır ile Gazze arasında bulunan Refah Sınır Kapısı’nın açılmasını için çağrı yaptı.

Gazze’ye gıda ve temel ihtiyaç maddelerinin geçtiği ve adeta İsrail ambargosu altında yaşayan halk için can damarı olan sınır kapısı bir aydır kapalı. Darbe yönetimi kapıdan giriş ve çıkışlara müsaade etmediği gibi, temel gıda maddelerinin girişini de engelliyor.

Mısır’daki darbe yönetimi 4 Mart Salı günü aldığı kararla Hamas’ın ülkedeki tüm faaliyetlerine yasak getirdi.

Mahkemenin kararında Hamas'ın Mısır'da bulunan tüm ofislerinin kapatılmasına ve mal varlıklarına el konulmasına hükmedildi.

Kararın ardından Hamas'tan yapılan açıklamada ise mahkeme kararı kınanarak, söz konusu kararın 'İsrail işgaline hizmet edeceği' ve Filistin davasını hedef aldığı belirtildi.

Ülkede Hamas'a, Müslüman Kardeşler grubuyla güçlü ilişkiler içinde olduğu gerekçesiyle ve 'terör örgütü' ilan edilmesi amacıyla dava açılmıştı.