Gazze'de AA foto Muhabiri Yaralandı

Gazze'de AA foto Muhabiri Yaralandı

Gazze'de sınırında İsrail askerleri ile Filistinliler arasında yaşanan olayları takip eden AA foto muhabiri Mustafa Hassune, göz yaşartıcı gaz kapsülünün ayağına isabet etmesi sonucu yaralandı.

Gazze sınırında yaşanan olayları takip ettiği sırada İsrail askerlerinin attığı göz yaşartıcı gaz kapsülü, Filistinli foto muhabir Mustafa Hassune'nin ayağına isabet etti. Bulunduğu yere 3 göz yaşartıcı gaz kapsülü daha atılmasıyla Hassune, gazdan etkilenerek bayıldı.

Boğulma tehlikesi geçiren Hassune, Filistinli sağlık ekipleri tarafından bölgeden çıkartılarak tedavi altına alındı.

Aynı bölgede çeşitli medya kuruluşlarına mensup 5 foto muhabirinin daha gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiği belirtildi.

Sınıra yakın Şucaiyye Mahallesi'ndeki olayları takip eden AA kameramanı Metin Yüksel Kaya da 9 Ekim'de İsrail askerlerinin müdahalesi sırasında sol elinden vurularak yaralanmıştı.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ve Yahudilerin ihlallerine tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında bir süredir gerilim ve çatışma yaşanıyor.

İsrailli sivil ve askerlerin ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 50'yi aşarken, olaylarda 10 da İsrailli öldü.