Gazze sokaklarında "yardım kayıkları"

Gazze sokaklarında "yardım kayıkları"

Şiddetli yağış nedeniyle sular altında kalan Gazze'de sivil savunma ekipleri, kayıklarla ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışıyor.

Gazze'deki şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle mağdur olan binlerce kişi sığınma merkezlerine dönüştürülen okullarda iskan edilirken, sivil savunma ekipleri de, evlerin üst katlarında mahsur kalan ihtiyaç sahiplerine kayıklarla yardım ulaştırmaya çalışıyor. 
 
Gazze'de sular altında kalan En-Nafak mahallesinde balıkçı kayıkları, sivil savunma ekiplerinin kullandığı başlıca ulaşım araçlarına dönüştü. Gazze sahillerinde balık tutmak için denize açılan kayıklar, belediyenin suları tahliyede yetersiz kalması üzerine mahallede ulaşımı sağlamak ve bölge sakinlerinin acil ihtiyaçlarını karşılamak için devreye girdi. Çevredeki binalara seslenerek geldiklerini haber veren sivil savunma ekipleri, yardım malzemelerini mahalle sakinlerine teslim ediyor.
 
Kenti sular altında bırakan şiddetli yağışların ardından mahallenin çehresi, sokaklarda gezen kayıklarla İtalya'daki ada şehri Venedik'i andırırken, sivil savunma ekiplerinin de balıkçı kayıklarını büyük bir maharetle kullandıkları gözleniyor. 
 
Sığınma merkezlerine dönüştürülen okullarda kalan mahalle sakinlerinden bazıları da terk etmek zorunda kaldıkları evlerinden eşyalarını almak için kayıkları kullanmak zorunda kalıyor. Kayıklardan uzattıkları merdivenlerle pencereler ve balkonlardan evlerine giren Gazzeliler, bu sırada hayati tehlikeyle de yüz yüze kalıyor. 
 
Sivil savunma görevlilerinden Naim el-Galban, "Gazze'de durum çok üzücü. Evlerde yaşamaya devam edenler herhangi bir şey için dışarıya çıkmak istediklerinde veya bir ihtiyaçları olduğunda bizi arıyor. Okula giden öğrencilerin de ulaşımlarını sağlıyoruz. 24 saat hizmetlerindeyiz" dedi.