Gazze Şeridi'ne Yakın Yerleşkelerden 400 Aile Tahliye Edildi

Gazze Şeridi'ne Yakın Yerleşkelerden 400 Aile Tahliye Edildi

Gazze Şeridi'ne Yakın Yerleşkelerden 400 Aile Tahliye Edildi

İsrail Savunma Bakanlığı, işgal hükümetinin savaş sırasında isteyen ailelerin evlerini terk etmesine yardımcı olma kararı doğrultusunda dün Gazze Şeridi'ne yakın bölgelerde yaşayan 400'den fazla aileyi başka bölgelere taşımaya başladı.

Haaretz gazetesi, evlerini terk eden bu ailelerin kendi bölgeleri dışında yaşamak için bağışlara ihtiyacı olmadığını ve Savunma Bakanlığı'nın ailelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi.

Bu arada, Gazze Şeridi yakınlarındaki yerleşkelerde yaşayan yerleşimci bir kadın operasyona tahliye adının verilmemesini talep ettiği ve "1948 yılında değiliz. Sadece yeniden istikrar sağlanıncaya kadar bir müddet dışarıda kalacağız" dediği kaydedildi.

Ein HaBesor Yahudi Yerleşkesi Sosyal İşler Müdürü ise her şeyi kendi adıyla adlandırmak gerektiğine işaret ederek, yaşanan olayın tahammül edilemeyecek hale gelen koşullardan kaçış olduğunu söyledi ve bölge sakinlerinin çoğunun Kudüs Oteli'ne taşındığını, evini terk etmek istemeyen bir ailenin kızının kısa süre sonra füze şarapneli ile yaralandığını bildirdi.

Yerleşimcileri tahliye operasyonunun Savunma Bakanlığı'na bağlı Acil Durumlar İdaresi tarafından yürütüldüğü ve ailelerin onar onar tahliye edilerek Askerleri Destekleme Derneği'ne ait otellere ve merkezlere yerleştirildikleri ifade edildi.

Fiem