Gazze Şeridi'ne Yakın Bölgelerdeki Yerleşkelerin Kreşlerinden Büyük Kaçış

Gazze Şeridi'ne Yakın Bölgelerdeki Yerleşkelerin Kreşlerinden Büyük Kaçış

Siyonist işgal rejimi televizyonu 10'uncu kanalı, dün gece yayınladığı bir haberde, Gazze Şeridi sınırına yakın bölgelerde kurulu Yahudi yerleşkelerinde bulunan kreşlerdeki çocukların yaklaşık yüzde 50'sinin son savaşın ardından bu kreşleri terk ettiğini

Siyonist işgal rejimi televizyonu 10'uncu kanalı, dün gece yayınladığı bir haberde, Gazze Şeridi sınırına yakın bölgelerde kurulu Yahudi yerleşkelerinde bulunan kreşlerdeki çocukların yaklaşık yüzde 50'sinin son savaşın ardından bu kreşleri terk ettiğini söyledi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Sofa Yahudi Yerleşkesi'ndeki kreşte bulunan 54 çocuktan 25'inin kreşi bıraktığını, Ein HaShlosha Yahudi Yerleşkesi'ndeki kreşte bulunan 67 çocuktan 27'sinin kreşten ayrıldığını kaydeden kanal, söz konusu çocukların Gazze Şeridi sınırına daha uzak bölgelerdeki kreşlere gittiklerini bildirdi.

Haberde, Nahil Uz Yahudi Yerleşkesi'ndeki kreşten de çocukların yüzde 50'sinden fazlasının kaçtığı ve kreşte sadece 14 çocuk kaldığı, kreşi bırakmayan çocukların bazılarının da psikolojik sorunları olduğu ifade edildi.

Son yıllarda üç savaşla muhatap olan bölgede yaşayan 12 yaş altı çocukların hemen hepsinin psikolojik tedaviye ihtiyacı olduğu belirtilen haberde, ailelerin birer ikişer yerleşkeleri terk ettikleri ve daha güvenli görülen bölgelere doğru sessiz bir göçün yaşandığı bildirildi.

İşgal ordusunun geçen yaz Gazze Şeridi'ne açtığı ve 51 gün süren savaş sırasında Filistin direniş güçleri Gazze Şeridi'ne yakın bölgelerde kurulu yerleşkelere füze yağdırmıştı.