Gazze Şeridi  "Felaket Bölgesi" İlan Edilsin Talebi

Gazze Şeridi "Felaket Bölgesi" İlan Edilsin Talebi

Filistin Parlamentosu, Gazze Şeridi'nin "felaket bölgesi" ilan edilmesini ve hukuki, mali ve idari açıdan gereğinin yapılmasını istedi.

Filistin Parlamentosu, Gazze Şeridi'nin "felaket bölgesi" ilan edilmesini ve hukuki, mali ve idari açıdan gereğinin yapılmasını istedi.


Dün (17 Ocak Çarşamba) Gazze'deki Filistin Parlamentosu binasında yapılan "Ramallah hükümetinin yolsuzluğu" konulu oturumda, hukuki ve milli kurumların durumu anlatan raporlar hazırlamaları gerektiği ifade edildi.


Filistin Parlamentosu, Gazze'deki bakanlıklarda ve hükümet kurumlarında yapılan yolsuzluklarla ilgili soruşturma açılmasını, dışarıda tedavi ve bu konuda yapılan ayrımcılık ile Gazze'nin yeniden imarı dosyasının soruşturulmasını istedi.


Rami El-Hamdallah başkanlığındaki hükümetin gayri meşru kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Filistin Parlamentosu, Ramallah'taki hükümetin parlamentodan güvenoyu almadığını hatırlattı.


Filistin Parlamentosu, tüm grupların katılımıyla, 2011'de imzalanan uzlaşı anlaşmasına uygun bir milli kurtuluş hükümeti kurulması çağrısında bulundu.


Filistin Parlamentosu ayrıca Filistin Başsavcısı'ndan bizzat kendisine yöneltilen yolsuzluk suçlamaları nedeniyle Ramallah hükümeti başkanı Rami El-Hamdallah hakkında soruşturma açmasını talep etti.