“Gazze Savaşından Sonra İsrail Yıkıma Doğru Gidiyor”

“Gazze Savaşından Sonra İsrail Yıkıma Doğru Gidiyor”

Mossad Eski Şefi: “Gazze Savaşından Sonra İsrail Yıkıma Doğru Gidiyor”

Siyonist işgal rejiminin cinayet şebekesi Mossad eski şefi Shabtai Shavit, İsrail’deki yöneticilerin takip ettikleri yanlış politikalar nedeniyle Siyonist projenin giderek yok olmaya doğru yol aldığına dikkat çekerek, Gazze’ye yapılan son saldırının büyük bir stratejik hata olduğunu söyledi.

İşgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesinde yer alan makalesinde işgal rejiminin son Gazze savaşının ardından düştüğü durumu değerlendiren Mossak eski şefi Shavit şunları yazdı:

“Üzülerek belirteyim ki İsrail siyasi ve düşünsel donukluk ve körlük nedeniyle stratejik sorunlarla karşı karşıyadır. Bu, İsrail projesinin tamamı için güven duymamızı engelliyor.”

“Gazze’ye karşı yapılan savaş, bizim strateji körlüğü yaşadığımızı gösterdi. Burada gerekmediği halde bütün askeri gücünü kullanması ordunun caydırıcılığını ve üst konumunu yitirmesine neden oldu.”

İşgal rejimindeki tartışma ve eleştirilere de değinen Mossad şefi, “buradaki tartışma ve alevlenen eleştiriler var olmanın güvencelerinden biri olan toplumdaki dayanışma ve kaynaşma ruhunun zayıfladığını gösteriyor” dedi.

Siyonist varlığı tehdit eden diğer önemli bir etkene de dikkat çeken Shavit şunları paylaştı:

“İsrail'i tehdit eden diğer önemli bir tehlike de yabancı ülke pasaportu alan kişilerin giderek artması ve başka ülkelerin vatandaşlığına geçme arzusudur. Bu durum, İsraillilerin bireysel güvenlik şuur ve hissinin artık yok olduğunu gösteriyor.”

Kendisini en fazla rahatsız eden ve uykusunu kaçıran gelişmelerden birinin de Siyonist toplumda dini akımın güçlenmesi, bir çok karar mekanizmasına sahip olması olduğunu hatırlatan Mossad şefi, bu durumun Filistinliler kadar diğer Arap ve Müslümanlarla dini bir savaşın çıkmasına neden olacağını, bu akımın ortaya koyduğu tutumun bütün İslam aleminin Siyonist rejime karşı birleşmesine neden olacağını ifade etti.

Siyonist rejime çözüm yolunu da gösteren Mossad lideri, tek çözümün Suudi Arabistan’ın daha önce yaptığı girişime destek vermek, Mısır ve Suudi Arabistan ile gizli görüşmelere başlamak olduğunu söyledi.

Siyonist rejimin yaptığı hataları sıralamaya devam eden Shavit, Siyonist rejimin Amerika ile ilişkileri gergin tutmasının da yanlış olduğunu, geleceklerinin ve ayakta kalmalarının ona bağlı olduğunu ifade etti ve “Bizim için en büyük pazar olan Avrupa nasıl oluyor da kapılarını bize kapatıyor ve ağır yaptırımlara gidiyor?” diyerek işgal rejiminin Avrupa pazarını niçin kaybettiğini sorgulamak gerektiğini hatırlatıyor.

Shavit ayrıca, Filistinliler dış siyasette ve halkların sempatisini kazanma noktasında başarı üstüne başarı sağlarken, Siyonist rejimin başarısızlık üstüne başarısızlık yaşadığını söyledi.

 

filistinhaber