Gazze Sağlık Bakanlığı Mısır'dan Refah Sınır Kapısını Açmasını İstedi

Gazze Sağlık Bakanlığı Mısır'dan Refah Sınır Kapısını Açmasını İstedi

Gazze'de yaşanan sağlık sorunları giderek artarken Mısır'ın Refah kapsısını hala kapalı tutmasına Filsitin yönetimi tepki gösterdi.4 bin hasta sınır kapısının açılmasını bekliyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Mısır makamlarından Refah Sınır Kapısı'nı açarak Filistinli hastaların geçişine izin vermesini istedi.
 
Bakanlık yazılı açıklamasında, "Refah, 74 gündür kapalı. Binlerce hasta yurtdışında tedavi olmak için Refah'ın açılmasını bekliyor. Mısır'dan halkımızın yaşadığı sıkıntıların dinmesi için sınır kapısının acilen çift yönlü açılması çağrımıza olumlu cevap vermesini talep ediyoruz." dedi.
 
 Açıklamada, İsrail'in ablukası nedeniyle Gazze'de sağlık alanındaki sorunların giderek arttığına dikkat çekilerek, hastalara gereken sağlık hizmetinin verilemediği ifade edildi. 
 
 Gazze'deki İçişleri Bakanlığı Refah Sınır Kapısı'nın yıl başından bu yana yalnızca 3 günlüğüne açıldığını, 4 bini hasta 30 bin kişinin sınırdan geçmek için beklediğini kaydetmişti.
 
 3 Temmuz 2013'teki askeri darbeden bu yana Mısır yönetimi, Gazze ile arasındaki Refah Sınır Kapısı'nı  tamamen kapalı tutuyor. Darbenin ardından kapatılan kapı, yılda yalnızca birkaç kez kısa süreliğine açılıyor. Mısır Cumhurbaşkanı es-Sisi, daha önce yaptığı açıklamada, Ramallah yönetiminin Gazze Şeridi'ne dönmesi ve Refah sınırını kontrol etmesi halinde sınır kapısını sürekli olarak açacaklarını belirtmişti.