Gazze Sabaha Bombalarla Uyandı

Gazze Sabaha Bombalarla Uyandı

İşgal güçleri hava saldırılarında, direniş gruplarına ve güvenlik güçlerine ait alanlar hedef aldı.

İşgal güçlerinin bu sabah (16 Haziran Pazartesi) erken saatlerde Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında beş kişi yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin bildirdiğine göre, hava saldırılarında boş araziler, Filistin direniş gruplarına ve güvenlik güçlerine ait alanlar hedef alındı. Saldırıya uğrayan alanlardan arka arkaya patlama sesleri işitildiği bildirildi.

İşgal ordusu uçakları Gazze kentinin güneyindeki Ebu Cerad bölgesine en az iki füze attı. Başka bir hava saldırısında da Deir El-Belah'ın güneyindeki El-Bereke bölgesinde İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri'ne ait "El-Fecr" alanı hedef alındı. Savaş uçaklarının daha sonra Ebu Cerad bölgesine ikinci bir saldırı düzenlediği ifade edildi.

İşgal güçlerinin Gazze kentindeki Ez-Zeytun Mahallesi'nde otomobil pazarı civarındaki güvenlik güçlerine ait alana düzenlediği hava saldırısında ikisi çocuk, biri yetişkin üç kişi yaralandı.

İşgal ordusu uçaklarının İzzeddin El-Kassam'a ait Bedir ve Es-Sefine alanlarına düzenlediği hava saldırılarında biri üç yaşında kız çocuk olmak üzere iki kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal ordusu uçaklarının Gazze semalarında alçaktan uçmaya devam ettiğini bildirirken, işgal ordusu sözcüsü, Askalan'a atılan dört füzeye misilleme olarak Gazze Şeridi'nde altı hedefe saldırı düzenlendiğini söyledi.

 

fiem